Vizualizezi pagina obiectivului turistic Comuna Carlibaba din Carlibaba, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Carlibaba, Romania precum: adresa Comuna Carlibaba, cum ajung la Comuna Carlibaba, program Comuna Carlibaba, preturi Comuna Carlibaba, poze Comuna Carlibaba, localizare pe harta Comuna Carlibaba si alte detalii Comuna Carlibaba.

  • Locatie: Carlibaba, Suceava, Romania

Comuna Carlibaba se afla in nordul tarii, in judetul Suceava, se intinde pe o suprafata de 272 kmp si are in componenta satele: Carlibaba Veche, Carlibaba Noua, Valea Stanii, Tibau, Iedu si Sesuri.

Comuna Carlibaba este atestata documentar din secolul al XVIII-lea dar dupa opinia batranilor din zona, localitatea este cu mult mai veche. Ei susutin ca descalecatorii de tara Dragos si Bogdan, in expeditiile lor de la mijlocul secolului al XIV-lea, au gasit in zona o populatie stabila care se indeletnicea cu oieritul, fapt sustinut si de legende cu o mare putere de circulatie orala in zona.

Spatiul muntos al zonei abunda in frumuseti peisagistice, cel mai atractiv punct din cuprinsul Muntilor Tibau este Stanca Tibaului, declarat monument al naturii iar pe valea Tibaului, la iesirea din Codreava este afla Piatra Rosie, un bloc impresionant ce atrage atentia.

Printre obiectivele antropice de interes turistic se numara: cele trei biserici ortodoxe si catolice, Monumentul descalecarii Voievodului Bogdan (1359) si Monumentul Eroilor.

Portul popular reprezinta o continuitate a portului moldovenesc desi are un specific propriu, iar elementele componente s-au dezvoltat continuu realizand astfel o particularitate structurala.

Folclorul comunei Carlibaba este foarte bogat si se bucura ca mai peste tot in tara noastra de hora satului, de obiceiuri legate de nastere, botez, cununie, inmormantare, apoi obiceiuri de iarna, obiceiuri de Paste care se pastreaza inca de localnicii care pun mare accent pe traditie.

Arhitectura populara este absolut unica si originala. Adevaratele broderii in lemn ce incununeaza cerdacurile, usile, fantanile si portile, la care se adauga decoratiunile exterioare divers colorate si stilizate incanta turistul dornic de nou si frumos.

Arta tesaturilor si a cusaturilor, incondeierea oualor cu splendide miniaturi geometrice, confectionarea costumelor populare cu broderii de margele si blana de jder sunt comori incontestabile ale artei populare.

Evenimente:

Serbarile Zapezii – februarie

Zilele Carlibabei – 29-30 iunie si Hramul Bisericii Ortodoxe din Carlibaba

Hramul Bisericii Catolice – 25 august

Hora la Rotunda – prima duminica din luna august


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Carlibaba, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Comuna Carlibaba?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.