Vizualizezi pagina obiectivului turistic Comuna Fundu Moldovei din Fundu Moldovei, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Fundu Moldovei, Romania precum: adresa Comuna Fundu Moldovei, cum ajung la Comuna Fundu Moldovei, program Comuna Fundu Moldovei, preturi Comuna Fundu Moldovei, poze Comuna Fundu Moldovei, localizare pe harta Comuna Fundu Moldovei si alte detalii Comuna Fundu Moldovei.

  • Locatie: Fundu Moldovei, Suceava, Romania

Comuna Fundu Moldovei este asezata in partea de vest a judetului Suceava, la 80 km de Suceava, 13 km de la Campulung Moldovenesc si 40 km de la Vatra Dornei. Accesul se face pe drumul european E576 (Bucuresti – Suceava – Vatra Dornei) sau pe ruta Oradea – Cluj Napoca – Bistrita Nasaud – Vatra Dornei pana in comuna Pojorata.

Cele mai vechi informatii scrise privind populatia din Fundu Moldovei atesta existenta. in anul 1774, a 93 de familii, ajunse in anul 1784 la 130. Recesamantul din anul 1990 mentioneaza 4970 locuitori.

De-a lungul secolelor, localnicii au convetuit cu o numeroasa populatie de origine germana, colonizata aici dupa ocuparea Bucovinei; in prezent se semnaleaza prezenta a patru persoane de aceasta nationalitate. La inceputul secolului al XIX lea, s-a stabilit aici si populatie de origine evreiasca. Documentele atesta, de asemenea, prezenta in timp si a ucrainienilor, precum si a catorva familii de tigani.

Exploatarea intensiva a padurilor si minereul de cupru din subsolul comunei a inceput dupa cuprinderea tinutului sub administratie austriaca. In forme evoluate, mecanizate, aceste activitati continua si astazi.

Economia inchisa, de casa, mai conserva inca mestesuguri stravechi ca: prelucrarea fibrelor textile, tesutul, cojocaritul, sumanaritul, opincaritul, prelucrarea fibrelor textile, cusutul si broderia. Toate mestesugurile taranesti beneficiaza de materiile prime oferite de cresterea animalelor. Din ce in ce mai mult, mestesugurile sunt practicate de persoane specializate, ceea ce nu a dus la pierderea calitatii de unicat pentru fiecare obiect necesar in casa sau pentru fiecare piesa a portului popular.

Obiceiurile calendaristice de peste an sunt de o frumusete deosebita: Chiralesa, Ziua Ursului, Filipii de iarna, Mosii de iarna, Dochiile, Ramura verde de peste an, Focurile, Joile oprite, Sanzaienele, Foca, obiceiuri de ocrotire a turmelor, hramurile.

De asemenea, comuna Fundu Moldovei este recunoscuta prin bogatia obiceiurilor legate de sarbatorirea Craciunului si a Anului nou: colinda; clopotelul; buhaiul; jocurile cu masti; capra si cerbul; ursul; mosul si baba; mirele si mireasa; semanatul; teatrul popular; steaua. Caracteristica acestor obiceiuri este repertoriul artistic bogat literar, muzical, coregrafic, mimic si dramatic.

Obiective turistice:

- Biserica de lemn – monument istoric din satul Colacu veche de 200 de ani;

- Monumentul eroilor din cele doua razboaie mondiale sat Colacu;

- Monumentul eroilor din cele doua razboaie mondiale din centrul comunei Fundu Moldovei;

- Muzeul Etnografic;

- Mormantul doctorului Traian Popovici, primar al Cernautului in anii 1940 – 1941, primar care a salvat de la deportare 20.000 de evrei.

Evenimente locale:

- Festivalul national de muzica religioasa ortodoxa “Buna Vestire” in ultima duminica din luna martie;

- Festivalul de folclor “La hora satului” in data de 20 iulie.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Fundu Moldovei, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Comuna Fundu Moldovei?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.