Vizualizezi pagina obiectivului turistic Conacul Familiei Perticari – Davila din Izvoru, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Izvoru, Romania precum: adresa Conacul Familiei Perticari – Davila, cum ajung la Conacul Familiei Perticari – Davila, program Conacul Familiei Perticari – Davila, preturi Conacul Familiei Perticari – Davila, poze Conacul Familiei Perticari – Davila, localizare pe harta Conacul Familiei Perticari – Davila si alte detalii Conacul Familiei Perticari – Davila.

  • Locatie: Izvoru, Arges, Romania

Conacul familiei Perticari – Davila este situat in centrul comunei Izvoru, pe drumul care leaga municipiul Pitesti de Alexandria.

Cladirea – monument istoric este cunoscuta si pentru ca aici, Carol al II-lea, viitor rege al Romaniei, a fost invatat sa manuiasca armele de catre generalul Perticari.

Construit in anul 1927 de catre generalul Ioan Perticari si sotia sa Elena, fiica generalului Carol Davila, conacul este inconjurat de un frumos parc ce da o nota pitoreasca cladirii.

In timp conacul familiei Perticari-Davila a devenit un centru cultural si social, cunoscut in toata tara prin efortul acestei familii de a construi in zona spitale, scoli, o gradinita, cantine pentru saraci si o scoala de arte si meserii.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Izvoru, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Conacul Familiei Perticari - Davila?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.