Vizualizezi pagina obiectivului turistic Conacul Pana Filipescu din Filipestii de Targ, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Filipestii de Targ, Romania precum: adresa Conacul Pana Filipescu, cum ajung la Conacul Pana Filipescu, program Conacul Pana Filipescu, preturi Conacul Pana Filipescu, poze Conacul Pana Filipescu, localizare pe harta Conacul Pana Filipescu si alte detalii Conacul Pana Filipescu.

  • Locatie: Filipestii de Targ, Prahova, Romania

In localitatea prahoveana Filipestii de Targ a fost inaltat Conacul Pana Filipescu, monument istoric si de arhitectura, construit in secolul al XVII-lea. A fost construit de Pana Filipescu, sotul Mariei Cantacuzino, fiica cea mare a postelnicului Constantin Cantacuzino.

Cladirea a fost realizata in stil traditional, cu foisor si coloane, parter inalt si beciuri cu usi largi, avand 10 camere. La un moment dat a adapostit vestita biblioteca a lui Constantin Cantacuzino Stolnicul, cel care a renuntat la tronul Valahiei in favoarea nepotului sau, Constantin Brancoveanu.

Intrarea conacului este dominata de un foisor cu coloane, ale caror capiteluri sustin arcade semicircular. In acest conac, cu 20 de ani in urma, se dorea infiintarea unui muzeu de arta feudala, dar proiectul nu s-a concretizat nici pana astazi.

In timp cladirea a suferit modificari, primele restaurari avand loc intre anii 1968-1971.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Filipestii de Targ, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Conacul Pana Filipescu?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.

Oferte turistice Filipestii de Targ