Vizualizezi pagina obiectivului turistic Coordonata Capitolina din Roma, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Roma, Italia precum: adresa Coordonata Capitolina, cum ajung la Coordonata Capitolina, program Coordonata Capitolina, preturi Coordonata Capitolina, poze Coordonata Capitolina, localizare pe harta Coordonata Capitolina si alte detalii Coordonata Capitolina.

  • Locatie: Roma, Lazio, Italia

Cordonata Capitolina este un drum in panta, aidoma unei scari, care urca in Piazza del Campidoglio, de la baza Piazza d’Aracoeli, din Campus Marzius.Cardonata a fost proiectata de Michelangelo Buonarroti in secolul al 16-lea, din ordinul Papei Paul al III-lea, in activitatea de renovare a Capitoliului.

La capatul de la baza de jos, pe fiecare parte, Coordonata este flancata de lei mari din bronz. La capatul de sus al monumentului se alfa statuile celor doi Dioscuri, Castor si Pollux (intregul grup se numeste ‘Trofeele lui Marius’). La jumatatea scarii, lateral stanga, se afla statuia lui Cola di Rienzo, proiectata de Girolamo Masini in 1887 chiar langa locul unde a fost executat.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Roma, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Coordonata Capitolina?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.