Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cripta Sf Clara din Assisi, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Assisi, Italia precum: adresa Cripta Sf Clara, cum ajung la Cripta Sf Clara, program Cripta Sf Clara, preturi Cripta Sf Clara, poze Cripta Sf Clara, localizare pe harta Cripta Sf Clara si alte detalii Cripta Sf Clara.

  • Locatie: Assisi, Umbria, Italia

Cripta Sf Clara din Basilica di Santa Chiara din localitatea Assisi, Italia, este o capela, un monument construit in perioada 1852-1872 si reconstruit in structura sa actuala in anul 1934, in stil neo-gotic. Cripta adapostestele moastele Sf Clara (care a murit la 3 oct 1260), aflate in mormantul descoperit sub altarul Bisericii Sf Gheorghe, astazi capela a bazilicii.

Mormantul a fost descoperit in anul 1850, la o adancime de 16 cm sub podea, inchis cu un bloc de piatra travertin si inconjurat de banda groasa de fier.Sicriul a fost deschis la acel moment si moastele au fost transferate intr-un nou sarcofag. Sarcofagul a fost plasat sub Crucifixul San Damiano din Cappella di San Giorgio, pana in anul 1872, cand a fost mutat in noua cripta. Moastele au fost plasate in sicriu de sticla pana in 1987.

In spatele unui gratar se pot vedea ramasitele pamantesti ale Sfintei Clara, intr-un corp de racla, situat pe o masa de lemn dur in interiorul unei urne de cristal si piatra Subasio. De asemenea, in cripta exista expuse vitrine cu efecte care au apartinut celor din Ordinul Franciscanilor– vesminte, incaltari, racla cu parul Sf Clara, scrieri, crucifix.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Assisi, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cripta Sf Clara?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.