Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cristo Redentor din Rio de Janeiro, Brazilia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Rio de Janeiro, Brazilia precum: adresa Cristo Redentor, cum ajung la Cristo Redentor, program Cristo Redentor, preturi Cristo Redentor, poze Cristo Redentor, localizare pe harta Cristo Redentor si alte detalii Cristo Redentor.

  • Locatie: Rio de Janeiro, Rio de Janeiro, Brazilia
  • Adresa: Cosme Velho 513
  • Website: www.corcovado.com.br
  • Telefon: 2558-1329
  • Pret: adult/copil R$44/22
  • Program: 8:30am-7pm

Cristo Redentor (Cristos Mântuitorul) este principalul obiectiv turistic din Rio de Janeiro. El este amplasat la sud de oraș pe muntele Corcovado (780 m) în pădurea Tijuca. Monumentul a fost planificat cu ocazia aniversării de 100 de ani de la declararea independenței Braziliei. Schițele proiectului au fost întocmite de inginerul Heitor Silva Costa. Din motive financiare, numai după zece ani a început construcția lui. Cu sprijinul Franței și Vaticanului s-a reușit realizarea proiectului și sfințirea statuii la data de 12 octombrie 1931.

Edificiul are o înălțime de 30 metri, împreună cu soclul 38 de metri, lățimea la nivelul brațelor 28 metri și o greutate de 1145 tone. În soclu se află o capelă unde pot intra 150 de persoane. Mulajul (modelul) din ghips a fost efectuat de sculptorul francez Paul Landowski. Materialul de construcție este compus din beton armat, acoperit cu un strat de mozaic. Monumentul este folosit de biserica catolică la diferite aniversări ca loc de pelerinaj. În orașul bolivian Cochabamba a fost amplasat un monument asemănător, care depășește cu 8 m înălțimea monumentului brazilian. În prezent există în Brazilia și Portugalia mai multe copii ale statuii.

Turistii pot ajunge la acest obiectiv turistic cu trenul care pleaca la fiecare 30 de minute din statia Rua Cosme Velho. Acest tren este primul tren electric folosit in Brazilia, inaugurat in anul 1901. De atunci a fost modernizat si schimbat de mai multe ori. Calatoria de 15 minute poarta turistii prin padurea tropicala de-a lungul unei cai ferate sinuasa si abrupta. De asemenea, se mai poate ajunge la statuie cu taxi-ul si cu masina. De la locul de debarcare din tren mai sunt de urcat 220 de trepte pana la baza monumentului Cristo Redentor. Dar s-au instalat de curand un lift si o scara rulanta pentru un acces mai usor. Capela din baza statuii gazduieste in prezent nunti si botezuri.

Panorama asupra orasului Rio de Janeiro este mai mult decat spectaculoasa. Daca va uitati spre magnifica statuie si apoi catre frumusetea muntilor, golfului si oceanului de alaturi, e usor de inteles de ce Statuia Cristos Mantuitorul a fost numita una din noile 7 minuni ale lumii. Puteti ajunge la monument cu taxiul, microbuzul turistic sau cu autobuzul local din Ipanema sau Copacabana. Calatoria cu taxiul din Ipanema dureaza 15 minute si costa in jur de 7 dolari americani.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Rio de Janeiro, Brazilia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cristo Redentor?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.