Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cula Barbu Poenaru din Almaj din Bailesti, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Bailesti, Romania precum: adresa Cula Barbu Poenaru din Almaj, cum ajung la Cula Barbu Poenaru din Almaj, program Cula Barbu Poenaru din Almaj, preturi Cula Barbu Poenaru din Almaj, poze Cula Barbu Poenaru din Almaj, localizare pe harta Cula Barbu Poenaru din Almaj si alte detalii Cula Barbu Poenaru din Almaj.

  • Locatie: Bailesti, Dolj, Romania

Cula Barbu Poenaru din Almaj se afla in comuna Almaj, judetul Dolj si face parte din patrimoniul cultural de nivel national.

Cula este o locuinta fortificata, apartinand marilor latifundiari, ridicata pentru a se proteja de invaziile turcilor, in secolul al XVIII-lea.

Cula Barbu Poenaru se afla intr-o stare relativ buna de conservare, fiind supusa in repetate randuri lucrarilor de reparatii si intretinere in ultimii ani, cu fonduri ale administratiei locale.

In sala mare, la parter, este amenajat un punct muzeistic comunal care pastreaza piese muzeale de interes arheologic, istoric, documentar, etnografic. Sala se remarca prin bolta din caramida de forma unor trompe cu lunete. Peretii sunt decorati cu medalioane rotunde, conturate cu chenare ornamentale in stuc, cu panouri pictate cu scene din fabulele lui Esop.Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Bailesti, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cula Barbu Poenaru din Almaj?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.