Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cula Cutui din Prunisor, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Prunisor, Romania precum: adresa Cula Cutui, cum ajung la Cula Cutui, program Cula Cutui, preturi Cula Cutui, poze Cula Cutui, localizare pe harta Cula Cutui si alte detalii Cula Cutui.

  • Locatie: Prunisor, Mehedinti, Romania

Cula Cutui se afla in satul Brosteni, judetul Mehedinti si a fost construita in 1815 de capitanul de panduri Ghita Cutui.

Cula Cutui a fost construita si fortificata de familia Cutui pentru a proteja zona luncii Motrului de incursiunile bandelor armate ale turcilor in secolul al XVIII-lea.

Constructia are forma dreptunghiulara, cu ziduri groase din caramida, peste un beci boltit. Intre boltile parterului si dusumeaua celor trei camere de la etaj se afla tainita ascunzatoarea folosita de locuitori in momentele grele. Zidurile etajului prezinta metereze de unde se putea trage in orice directie.

Memoria locului pastreaza amintirea tragicului destin al sotiei capitanului Cutui, rapita de turcii care pustiau vestul Olteniei.Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Prunisor, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cula Cutui?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.