Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cula Izvoranu Geblescu din Bechet, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Bechet, Romania precum: adresa Cula Izvoranu Geblescu, cum ajung la Cula Izvoranu Geblescu, program Cula Izvoranu Geblescu, preturi Cula Izvoranu Geblescu, poze Cula Izvoranu Geblescu, localizare pe harta Cula Izvoranu Geblescu si alte detalii Cula Izvoranu Geblescu.

  • Locatie: Bechet, Dolj, Romania

Cula Izvoranu Geblescu se afla in comuna Brabova, judetul Dolj si figureaza ca valoare de patrimoniu cultural de nivel national.

Cula este o locuinta fortificata, apartinand marilor latifundiari, ridicata pentru a se proteja de invaziile turcilor, in secolul al XVIII-lea. Cu timpul, cula si-a pierdut rolul defensiv, devenind un semn al apartenentei la clasa marilor boieri.

Cula Izvoranu Geblescu se afla intr-o stare avansata de degradare, prezinta avarii caracteristice seismelor, infiltratiilor de apa, ferestre degradate.

Imobilul a fost nationalizat in perioada 1948-1952 iar in prezent este revendicat de mostenitorii fostului proprietar (este un litigiu în curs de solutionare în instanta).Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Bechet, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cula Izvoranu Geblescu?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.