Vizualizezi pagina obiectivului turistic Curtea Domneasca, Biserica Sf Ioan si Turnul-Clopotnita din Piatra Neamt, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Piatra Neamt, Romania precum: adresa Curtea Domneasca, Biserica Sf Ioan si Turnul-Clopotnita, cum ajung la Curtea Domneasca, Biserica Sf Ioan si Turnul-Clopotnita, program Curtea Domneasca, Biserica Sf Ioan si Turnul-Clopotnita, preturi Curtea Domneasca, Biserica Sf Ioan si Turnul-Clopotnita, poze Curtea Domneasca, Biserica Sf Ioan si Turnul-Clopotnita, localizare pe harta Curtea Domneasca, Biserica Sf Ioan si Turnul-Clopotnita si alte detalii Curtea Domneasca, Biserica Sf Ioan si Turnul-Clopotnita.

  • Locatie: Piatra Neamt, Neamt, Romania

Localizare: Piata Libertatii

Ansamblul arhitectural alcatuit din Curtea Domneasca, Biserica “Sf. Ioan” si Turnul-clopotnita a fost ctitorit de Stefan cel Mare. Din Curtea Domneasca s-a mai pastrat doar o parte din pivnitele casei domnesti (unde se afla acum o expozitie muzeala) si portiuni din zidul de incinta.

Biserica Sf. Ioan a fost ridicata intre anii 1497-1498. Aceasta este caracteristica stilului arhitectural moldovenesc. Atrag atentia elementele decorative. Fatadele sunt alcatuite din randuri de caramida smaltuita care alterneaza cu piatra, discuri de ceramica smaltuita in mai multe culori.

Turnul clopotnitei, construit in 1499 din piatra bruta are 19 m inaltime. Turnul ca si biserica, se pastreaza in general in forma initiala, doar foisorul de paza fiind adaugat in epoca moderna.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Piatra Neamt, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Curtea Domneasca, Biserica Sf Ioan si Turnul-Clopotnita?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Hotel Imperial Inn
Targu Mures, Mures

Vezi pagina unitatii de cazare Hotel Imperial Inn

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.