Vizualizezi pagina obiectivului turistic Dealul Crucilor din Lituania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Lituania precum: adresa Dealul Crucilor, cum ajung la Dealul Crucilor, program Dealul Crucilor, preturi Dealul Crucilor, poze Dealul Crucilor, localizare pe harta Dealul Crucilor si alte detalii Dealul Crucilor.

  • Locatie: Lituania
  • Adresa: Lituania Centrala
  • Transport - autobuz: de la statia Siauliai catre Domantai, apoi 2km de mers pe jos

Unul din cele mai importante obiective turistice din Lituania este reprezentat de legendarul Dealul Crucilor. Colina cu doua cocoase este acoperita de o padure de mii si mii de cruci – mari sau mici, scumpe sau ieftine, din lemn sau din metal. Unele sunt menite sa acompanieze rugaciunile, altele sunt memoriale. Se crede ca traditia de a planta cruci in acest loc a inceput in secolul 14. In perioada sovietica, crucile au fost demolate de cel putin trei ori, dar au rasarit inapoi de fiecare data. Este un loc straniu, mai ales atunci cand bate vantul si tacerea este intrerupta de zanganitul crucilor si mataniilor.

Un loc alternativ de unde se poate admira dealul intesat de cruci este reprezentat de capela manastirii moderne din caramida, care este casa pentru 10 calugari fanciscani. In spatele altarului exista o fereastra din podea pana in tavan prin care se poate admira dealul. Dealul Crucilor este situat la 10 kilometri nord de Siauliai, care, la randul lui este la 140 de kilometri nord de Kaunas, si este legat prin linii de autobuz si tren atat de Kaunas, cat si de Vilnius, capitala Lituaniei.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Lituania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Dealul Crucilor?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.