Vizualizezi pagina obiectivului turistic Dealul Gornacelu din Bumbesti Jiu, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Bumbesti Jiu, Romania precum: adresa Dealul Gornacelu, cum ajung la Dealul Gornacelu, program Dealul Gornacelu, preturi Dealul Gornacelu, poze Dealul Gornacelu, localizare pe harta Dealul Gornacelu si alte detalii Dealul Gornacelu.

  • Locatie: Bumbesti Jiu, Gorj, Romania

Dealul Gornacelu este un monument al naturii aflat in depresiunea intramontana a vaii Jiului, in apropierea varfului Gornicel (719 m), intre paraul Porcului (la est) si paraul Vijoala (la vest). Este situat in judetul Gorj, pe teritoriul administrativ al comunei Schela, satul Gornacel.

A fost declarata arie protejata de interes national in anul 2000 si se intinde pe o suprafata de 1 ha. Reprezinta o zona fosilifera importanta din punct de vedere paleontologic, datorita faptului ca aici exista depozite recifale (Serpula gregalis, Cardium sp.).

Acces: DN 66 Tg. Jiu – Bumbesti-Jiu (circa 18 km) si apoi 2 km pana in localitatea Plesa si in continuare pe drumul forestier (164D) pana in apropierea rezervatiei, pe sub varful Gornicel.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Bumbesti Jiu, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Dealul Gornacelu?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.