Vizualizezi pagina obiectivului turistic Dealul Palatin din Roma, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Roma, Italia precum: adresa Dealul Palatin, cum ajung la Dealul Palatin, program Dealul Palatin, preturi Dealul Palatin, poze Dealul Palatin, localizare pe harta Dealul Palatin si alte detalii Dealul Palatin.

  • Locatie: Roma, Lazio, Italia
  • Adresa: Via di San Gregorio 30
  • Transport - metrou: Colosseo
  • Website: www.pierreci.it
  • Telefon: 06 399 67 700
  • Pret: adult/redus/copil inclusiv Colosseum & Forumul Roman €12/7.50/gratuit, ghid audio €5
  • Program: 8.30am-cu o ora inainte de apus

Dealul Palatin ocupa un loc de frunte printre cele sapte coline ale Romei. Acesta este asociat cu legenda fondarii orasului si a dat dovada celei mai vechi asezari din zona, situata strategic la 50 de metri desupra raului Tibru, langa Insula Tiberina. In timpul Imperiului, palatele (cuvantul in sine ‘palat’ vine de la ‘Palatin’) au fost construite de catre imparatii si familiile aristocratice ale Romei; si desi ramasitele acestor cladiri ofera doar o impresie inadecvata asupra maretiei lor, o plimbare pe Palatin ne duce in inima istoriei Imperiului Roman.

Politicieni precum Agripa, marele patron de arta, si scriitori ca Cicero au avut case pe dealul Palatin. Augustus, care s-a nascut aici, a marit conacul tatalui sau si sub Augustus si succesorii sai s-a ridicat o serie de palate, temple si cladiri publice splendide, care au atins in perioada lui Domitian forma pe care o vedem in ramasitele lor de azi. Din moment ce fiecare generatie a efectuat modificari si reconstructii, acum este dificil sa clarificam diferitele perioade ale constructiei. In timpul Evului Mediu splendorile de pe Palatin au ramas in umbra. Un numar de manastiri si biserici – Oratoriul lui Chesarie, Santa Anastasia, Santa Lucia, San Sebastiano – au fost construite peste ramasitele cladirilor pagane, iar familia nobiliara Frangipane le-a folosit sa construiasca o cetate fortificata.

In secolul 16 familii bogate, printre care Ronconi, Mattei, Spada, Magnani si Barberini au amenajat gradini pe deal, iar Cardinalul Alessandro Farnese a angajat arhitecti de renume pentru a-i oferi dealului forma sa finala. Palatin a inceput sa atraga interes arheologic in secolul 18. Numele multor cladiri de pe deal erau cunoscute din operele scriitorilor romani, dar unele cladiri de importanta majora nu au putut fi localizate sau gasite nici in zilele noastre. Palatin a fost distrus in mod frecvent de catre incendii; ca urmare a acestora si a altor vicisitudini din istoria sa acum este redus la stadiul de ruina, la fel ca si Forumul Roman, dar niste ruine foarte impresionante si evocative.

Exista patru cai de acces la Palatin. Prima dintre ele este din Via San Gregorio Magno, prin poarta proiectata de Vignola drept intrare in Gradinile Farnese. Celelalte trei pornesc din Forum: Clivus Capitolinus, care duce la Arcul lui Titus; scarile catre Casa Vestalelor; si pasajul mare boltit de la Santa Maria Antiqua.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Roma, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Dealul Palatin?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.