Vizualizezi pagina obiectivului turistic Defileul Oltului din Turnu Rosu, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Turnu Rosu, Romania precum: adresa Defileul Oltului, cum ajung la Defileul Oltului, program Defileul Oltului, preturi Defileul Oltului, poze Defileul Oltului, localizare pe harta Defileul Oltului si alte detalii Defileul Oltului.

  • Locatie: Turnu Rosu, Sibiu, Romania

Defileul Oltului este unul dintre cele mai mari si mai spectaculoase defilee montane din Romania. El se intinde de la Turnu Rosu la Cozia, avand o lungime de 47 km. De fapt, Oltul “taie” Muntii Capatinii, Lotrului si Fagarasului, coltii prapastiosi al Muntilor Cozia si Capatanii.

Valea Oltului a reprezentat unul dintre drumurile romane cele mai importante din Dacia, cu o dubla functie: militara – strategica si comerciala .

Descrierile geografice ale Defileului Turnu Rosu-Cozia il prezinta ca una dintre cele mai însemnate vai transversale ale lantului carpatic. Prezinta trei sectoare clar individualizate, fiecare corespunzand diviziunilor reliefului montan pe care il strapunge.

Astfel, in nord defileul dintre Boita si Caineni este cunoscut sub numele de Defileul Turnu Rosu. Are o lungime de 17 km si taie culmile principale ale muntilor Fagarasului si Lotrului.

Sudul Defileului Coziei, intre gura Lotrului si Calimanesti, reprezinta partea cea mai impresionanta a acestuia. In acest sector defileul taie Masivul Cozia si extremitatea vestica a Muntilor Capatanii, lungimea sa fiind de 16 km.

Se pare ca Oltul a reusit sa sape cea mai inalta parte a Carpatilor Meridionali. Portiunea din judetul Valcea suprapusa defileului este cea mai spectaculoasa, albia ingusta a Oltului fiind strajuita de versantii prapastiosi ai muntilor.

Dupa ce paraseste zona montana, Oltul strabate Subcarpatii Valcei, apoi Campia Romana, separand-o in doua parti.

Acces:

La Defileul Oltului se ajunge pe E81, dinspre Sibiu spre Ramnicu Valcea sau invers.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Turnu Rosu, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Defileul Oltului?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Pensiunea Ferma Brandusa
Avrig, Sibiu

Vezi pagina unitatii de cazare Pensiunea Ferma Brandusa

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.