Vizualizezi pagina obiectivului turistic Districtul AZCA din Madrid, Spania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Madrid, Spania precum: adresa Districtul AZCA, cum ajung la Districtul AZCA, program Districtul AZCA, preturi Districtul AZCA, poze Districtul AZCA, localizare pe harta Districtul AZCA si alte detalii Districtul AZCA.

  • Locatie: Madrid, Spania

Districtul AZCA este districtul financiar din centrul Madridului, de-a lungul arterei Paseo de la Castellana. Este numit ‘Micul Manhattan’ al Madridului.

Proiectul original dateaza de pe vremea ‘Planului General de Ordine Publica a Madridului’ din 1946. Scopul acestui plan a fost sa creeze un cartier mare de cladiri moderne de birouri cu conexiuni la liniile de metrou si tramvai, in zona de expansiune din nordul Madridului, chiar in fata stadionului Santiago Bernabeu si langa noul complex guvernamental Nuevos Ministerios.

Constructiile au inceput in anii 1970 dupa multe intarzieri. Si in zilele noastre, unele din cele mai inalte si mai frumoase cladiri zgarie-nori din Madrid sunt situate aici. Cele mai notabile sunt: Turnul Picasso (157 de metri), Turnul Europa (121 de metri), Turnul Banco de Bilbao (107 metri) si Turnurile Kio sau ‘Poarta Europei’ (doua turnuri gemene, inalte de 115 metri, cu o inclinatie de 15 grade, care au fost primii zgarie-nori inclinati din lume).

In februarie 2005, Turnul Windsor (106 metri) a fost distrus de un incendiu. In 2007 au inceput lucrarile la un nou turn care a fost finalizat in anul 2012 si a fost numit Turnul Titania (104 metri). In anul 2007, o noua zona de cladiri zgarie-nori a fost construita mai spre nord, continand 4 cladiri: Turnul Caja Madrid, Turnul Sacyr Vallehermosa, Turnul Cristal si Turnul Espacio. Prima din aceste cladiri este cea mai inalta din Madrid si din toata Spania, avand o inaltime de 250 de metri si 58 de etaje.

Adresa:

  • Nordul orasului Madrid

Transport:

  • Metrou: statia Nuevos Ministerios (M6, M10), Lima (M10)

Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Madrid, Spania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Districtul AZCA?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

AZCA ,este districtul care gazduiete zgarie norii capitalei spaniole,Madrid,Turnul Caja Madrid,fiind cel mai inalt din oras si din tara, avand o inaltime de 250 de metri si 58 de etaje.Unele au o arhitectura surprinzatoare .Poarta Europei, turnurile gemene din Madrid), inalte de 115 metri, au o inclinatie de 15 grade, fiind primii zgarie-nori inclinati din lume..

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.