Vizualizezi pagina obiectivului turistic Domul din Milano din Milano, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Milano, Italia precum: adresa Domul din Milano, cum ajung la Domul din Milano, program Domul din Milano, preturi Domul din Milano, poze Domul din Milano, localizare pe harta Domul din Milano si alte detalii Domul din Milano.

  • Locatie: Milano, Lombardy, Italia
  • Adresa: Piazza del Duomo
  • Website: www.duomomilano.it
  • Telefon: 02 7202 2656
  • Pret: Battistero di San Giovanni intrare €2, intrarea gratuita in cripta, trezorerie €1, acoperis €5, lift €8
  • Program: Battistero di San Giovanni 9.30-5.15pm Mar-Dum, trezorerie 9.30am-1.30pm & 2-6pm Lun-Vin, 9.30am-1.30pm & 2-5pm Sam, 1.30-3.30pm Dum, acoperisul catedralei 9am-5.45pm, lift 9am-5.30pm

Domul din Milano, catedrala gotica magnifica din Milano, este una din cele mai mari biserici din lume. Mai exact, este a treia cea mai mare biserica romano-catolica din lume, dupa Bazilica San Pietro din Roma si Catedrala din Sevilla. Fatada sa alba, uimitoare, este, fara indoiala, una din cele mai frumoase si domina piata catedralei. Duomo este situat, efectiv, in centrul orasului Milano. Strazile pornesc de aici sau inconjoara catedrala, care ocupa locul ce a reprezentat centrul orasului inca de la fondarea sa.

Constructia catedralei a fost comandata de catre Episcopul Antonio da Saluzzo in 1385. El a fost sustinut de catre primul Duce de Milano, Gian Galeazzo Visconti, care si-a imaginat constructia celei mai mare biserici din lume. Acesta a pus la dispozitie carierele sale de marmura, a acordat scutiri de impozite si a invitat arhitecti din toata Europa. Constructia a inceput in anul 1386 dar a durat secole intregi. Atunci cand catedrala a fost sfintita, in anul 1418, constructia naosului abia incepuse. Lucrarile au continuat pana in 1813 si ultimele finisaje au fost adaugate pana in anul 1965.

De-a lungul timpului, numerosi arhitecti si constructori au fost implicati in lucrari, iar proiectul initial a fost modificat continuu pentru a deveni din ce in ce mai spectaculos. Lunga perioada de constructie a condus la un amestec de stiluri, dar rezultatul final este surprinzator de omogen, cu un aspect gotic flamboiant incontestabil.

Dupa finalizarea fundatiei si soclului catedralei, lucrarile s-au focusat pe absida. Aceasta parte este considerata punctul culminant al arhitecturii bisericii, iar designul sau gotic a fost influentat de constructori din Germania. Apoi lucrarile au continuat cu fatada. Abia in secolul 19, fatada dinspre Piazza del Duomo, cel mai impunator element al catedralei, a fost finalizata. Cele cinci usi din bronz arata mult mai vechi decat sunt in realitate. Cea mai veche dintre ele este cea din centru, care a fost creata in secolul 19 de catre Ludovico Pogliaghi. Celelalte usi au fost realizate la mijlocul secolului 20, cea mai noua dintre ele fiind creata in anul 1965. Panourile de pe usi descriu episoade din viata Fecioarei Maria, a Sfantului Ambrozie (protectorul orasului Milano) sau a Sfantului Charles Borromeo, precum si scene din istoria orasului si din timpul constructiei catedralei.

Domul din Milano este decorat cu un numar mare de statui frumos sculptate si turle. Exista nu mai putin de 3.159 de statui pe aceasta catedrala, mai multe decat pe oricare alta din lume. Un numar de 2.245 din ele se afla pe exterior, pe langa 96 de garguie si 135 de turle. Se spune ca, daca statuile ar fi puse una peste alta, ar atinge o inaltime de 5.300 de metri. Cea mai faimoasa dintre ele este Madonnina (Mica Madonna), o statuie din cupru a Fecioarei Maria, acoperita cu 3.900 de bucati de foita de aur, care a fost turnata in anul 1774 de catre aurarul Giuseppe Bini si sculptorul Giuseppe Perego. Statuia, cu o inaltime de 416 centimetri, a fost montata in varful celei mai inalte turle a catedralei si, pana in anul 1959, reprezenta cel mai inalt punct din oras, la 108,5 metri.

Interiorul Catedralei din Milano este mare, dar destul de intunecat. Exista cinci nave de mari dimensiuni, impartite de 52 de piloni, cate unul pentru fiecare saptamana a anului, care sprijina acoperisul boltit in cruce. De notat in interiorul catedralei ar fi un numar de lucrari arhitecturale, incluzand o statuie a Sfantului Bartolomeu de Marco d’Agrate. Exista trei altare minunate, proiectate de Pellegrino Pellegrini, care includ si lucrari de arta excelente, precum Vizita Sf. Petru la Sf. Agatha de Federico Zuccari. Alte capodopere includ altarul renascentisc din marmura din transeptul drept si candelabrul Trivulzio. De remarcat si un loc de deasupra absidei, unde se afla un bec rosu, dspre care se presupune ca este locul in care se afla unul din cuiele folosite la rastignirea lui Isus.

Dupa ce admira interiorul, vizitatorii pot plati o mica taxa pentru a urca pe acoperisul Domului, pe scari sau cu liftul, pentru a se bucura de o panorama magnifica. Pe timp senin, se pot vedea, de aici, Alpii si Apeninii.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Milano, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Domul din Milano?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Galeria de picturi expuse in dom iti da satisfactiA de a fi in doua locuri in acelasi timp-intr un muzeu si intr o biserica.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproximativ 6 ani

Bancu Ileana

bancu-ileana

A treia cea mai mare biserica romano-catolica din lume,Domul din Milano,iti cere ceva timp sa i studiezi arhitectura exterioara si bogatia decoratiunilor celor cinci nave ale interiorului. De pe terasa lacasului de cult poti avea panorame impresionante ale Muntilor Alpi si Apenini.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 4 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.