Vizualizezi pagina obiectivului turistic Drumul Crucii din Ierusalim, Israel. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Ierusalim, Israel precum: adresa Drumul Crucii, cum ajung la Drumul Crucii, program Drumul Crucii, preturi Drumul Crucii, poze Drumul Crucii, localizare pe harta Drumul Crucii si alte detalii Drumul Crucii.

 • Locatie: Ierusalim, Israel

Drumul Crucii, sau Via Dolorosa, este un traseu din Orasul Vechi din Ierusalim si include cele 14 opriri ale crucii pe care Isus a carat-o in spate pe acest drum, de la locul in care a fost judecat pana in Golgota unde a fost rastignit. Multi crestini merg pe acest drum pentru a se identifica cu suferinta lui Isus, de la Poarta Leului din Cartierul Musulman pana la Biserica Sfantului Mormant din Cartierul Crestin (ultimele cinci opriri se gasesc in interiorul acestei biserici).

Este de mentionat faptul ca o parte din statii au fost schimbate de-a lungul anilor si unele au mai mult de-a face cu traditia decat cu faptele istorice. Ca atare, Drumul Crucii este mai mult o calatorie simbolica. Bineinteles ca majoritatea opririlor sunt situate pe strada Via Dolorosa din Ierusalim. Cele 13 opriri de pe drum sunt bine marcate si reprezinta urmatoarele etape:

 1. Curtea casei lui Pilat din Pont – Judecata lui Hristos si condamnarea la moarte
 2. Pretoriul – Punerea Crucii pe umerii Domnului si pornirea spre Golgota
 3. Prima cadere a Mantuitorului sub povara Crucii
 4. Intalnirea Domnului cu Maica Sa Indurerata
 5. Simon Cirineanul ridica Crucea Domnului, spre a-L ajuta
 6. Intalnirea Domnului cu Veronica – Hristos isi sterge chipul cu mahrama
 7. A doua cadere a Mantuitorului la pamant
 8. Intalnirea Domnului cu femeile ce se tanguiau pentru El
 9. A treia cadere a Mantuitorului la pamant
 10. Golgota – dezbracarea Domnului de hainele Sale
 11. Baterea in cuie a Mantuitorului pe Cruce
 12. Rastignirea – Moartea Domnului pe Cruce
 13. Coborarea Domnului de pe Cruce – Piatra Ungerii

Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Ierusalim, Israel? Doresti sa te cazezi in apropiere de Drumul Crucii?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Drumul Crucii care incepe dupa ce ai intrat in cetate pe Poarta Sf.Stefan(Leilor).Traseul cu cele 14 opriri ale lui Isus pe drumul Golgotei are o reprezentare artistica gravata in piatra la inceputul sau.Itinerariul urmeaza Via Dolorosa si Capela Flagelarii,Capela Condamnarii(Ecce homo),Biserica Coptica (Etiopiana),Capela lui Simoni Cyrenasi,Casa Veronicai si Biserica Valului. pana la Biserica Sfantului Mormant(Golgota ,statia 10-Capela ortodoxa greaca-dezbracarea lui Isus de hainele sale,statia 11-Capela catolica a Rastignirii lui Isus,statia 12-Capela greaca a Rastignirii-Isus moare pe cruce,statia 13-Coborarea lui Isus de pe cruce-curatirea si imbalsamarea-Piatra ungerii,statia I4-mormantul,Edicula-Rotonda.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 3 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.