Vizualizezi pagina obiectivului turistic Epava Evanghelia din Costinesti, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Costinesti, Romania precum: adresa Epava Evanghelia, cum ajung la Epava Evanghelia, program Epava Evanghelia, preturi Epava Evanghelia, poze Epava Evanghelia, localizare pe harta Epava Evanghelia si alte detalii Epava Evanghelia.

  • Locatie: Costinesti, Constanta, Romania

O atractie ce nu trebuie ratata, daca va petreceti sejurul in Costinesti, este epava Evanghelia. Fosta nava a miliardarului grec, Aristotel Onassis, a naufragiat in anii ’60, in partea nordica a statiunii.

Nava Evangelia a fost construita la santierele navale Harland and Wolffdin Belfast, cu un motor de 2.650 CP Irlanda de Nord si a fost lansata la apa pe 28 mai 1942. In perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial a fost cargou american transformat apoi in nava comerciala.

La 15 octombrie 1968, nava a esuat la circa 1,5 m de plaja nordica a statiunii Costinesti, intr-o zona a falezei naturale denumita „Golful francezilor”. Cu aproximativ 12 ore inaintea esuarii, echipajul de pe Evangelia ceruse ajutor prin radio Grupului de Interventii Constanta prin transmiterea unui SOS tradus “Save Our Ship” (Salvati-ne nava), prin care ambarcatiunea sesiza ca se afla in stare de dificultate.

Din cauza costurilor prea mari de recuperare a navei, proprietarul a decis ca este mai rentabil sa o lase sa rugineasca, transformand-o astfel intr-un obiectiv turistic foarte cautat.

Epava navei Evangelia a fost intens mediatizata si impreuna cu obeliscul de pe plaja, au devenit simboluri ale statiunii Costinesti si unul dintre punctele de atractie pentru turisti.

La epava se poate ajunge inot sau cu ajutorul barcilor localnicilor.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Costinesti, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Epava Evanghelia?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Vila Diandra
Eforie Nord, Constanta

Vezi pagina unitatii de cazare Vila Diandra

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.