Vizualizezi pagina obiectivului turistic Expozitia Arheologica a Sitului Roman Tibiscum din Caransebes, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Caransebes, Romania precum: adresa Expozitia Arheologica a Sitului Roman Tibiscum, cum ajung la Expozitia Arheologica a Sitului Roman Tibiscum, program Expozitia Arheologica a Sitului Roman Tibiscum, preturi Expozitia Arheologica a Sitului Roman Tibiscum, poze Expozitia Arheologica a Sitului Roman Tibiscum, localizare pe harta Expozitia Arheologica a Sitului Roman Tibiscum si alte detalii Expozitia Arheologica a Sitului Roman Tibiscum.

  • Locatie: Caransebes, Caras-Severin, Romania

Expozitia Arheologica a Sitului Roman Tibiscum se afla in localitatea Jupa, judetul Caras-Severin si este un sit arheologic de epoca romana care pana in prezent este cel mai intens cercetat din Banat si cel mai bine cunoscut in literatura arheologica.

Expozitia a fost infiintata in anul 1979 si se intinde pe o suprafata totala de circa 27 hectare.

Complexul de ruine este format dintr-un castru, vicus militar si asezarea civila, respectiv orasul. Cel care a identificat ruinele antice a fost C. Mannert, la inceputul secolului al XIX-lea.

Zona arheologica a fost organizata in Rezervatia Arheologica Tibiscum incepand cu anul 1977, avand in componenta castrul si o parte din vicus-ul militar.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Caransebes, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Expozitia Arheologica a Sitului Roman Tibiscum?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.