Vizualizezi pagina obiectivului turistic Expozitia de Aur si Argint din Zadar, Croatia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Zadar, Croatia precum: adresa Expozitia de Aur si Argint, cum ajung la Expozitia de Aur si Argint, program Expozitia de Aur si Argint, preturi Expozitia de Aur si Argint, poze Expozitia de Aur si Argint, localizare pe harta Expozitia de Aur si Argint si alte detalii Expozitia de Aur si Argint.

  • Locatie: Zadar, Croatia
  • Pret: adult/copil 20kN/5kN
  • Program: Lun-Vin 10:00-13:00 si 17:00-20:00; Dum 10:00-12:00

Expozitia ‘Aur si argint de Zadar’ a fost infiintata in anul 1951 de catre scriitorul croat Miroslav Krleža. Din anul 1976, expozitia este permanenta si functioneaza ca Expozitie de arta ecleziastica benedictina din incinta Manastirii Sf Maria din Zadar, una dintre cele mai importante institutii ale culturii croate. Pentru deschiderea expozitiei, Krleža a scris unul dintre cele mai bune eseuri ale sale, in care a slavit comorile Zadarului.

Aurul si argintul din Zadar straluceasc in 8 sali elegant echipate care acopera o zona de aproximativ 1.200 mp, inclusiv interiorul vechii biserici croate a Sf Nediljica, din secolul al 11-lea. Expozitia include manuscrise, sculpturi, broderii, tapiserie, basoreliefuri, ce acopera secolele 8-18, Zadarul fiind un centru cultural important mai ales in Evul Mediu.

Aceasta comoara nepretuita a fost pastrata de catre calugaritele benedictine de-a lungul anilor, inclusiv in timpul Razboiului pentru Patrie. Unele exponate valoroase (dantela si tesaturi bisericesti brodate cu fir de aur) au fost realizate de calugarite. Expozitia permanenta de Arta Ecleziastica plaseaza Zadar printre marile capitale culturale, pentru ca astfel de colectii de opere de arta religioasa valoroasa si rafinata, intr-un singur loc, pot fi vazute doar in cele mai mari centre europene.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Zadar, Croatia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Expozitia de Aur si Argint?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.