Vizualizezi pagina obiectivului turistic Fantana Imparatului Wilhelm al II-lea din Istanbul, Turcia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Istanbul, Turcia precum: adresa Fantana Imparatului Wilhelm al II-lea, cum ajung la Fantana Imparatului Wilhelm al II-lea, program Fantana Imparatului Wilhelm al II-lea, preturi Fantana Imparatului Wilhelm al II-lea, poze Fantana Imparatului Wilhelm al II-lea, localizare pe harta Fantana Imparatului Wilhelm al II-lea si alte detalii Fantana Imparatului Wilhelm al II-lea.

  • Locatie: Istanbul, Turcia

Fantana Imparatului german Wilhem al II lea (Alman Cesmesi), conceputa in stil neorenascentist de catre arhitectul italian Spitta si construita de o echipa de arhitecti germani, este situata in Piata Hipodromului din Istanbul, vizazi de Moscheea Albastra. Este cel mai recent monument din acest areal.

Monumentul a fost inaugurat pe 27 ianuarie 1901. Fantana a fost construita in Germania in anul 1900, transportata pe parti componente cu trenul si montata in Piata Hipodromului (Sultanahmet) din Istanbul. Din punct de vedere arhitectural, fantana este construita sub forma de dom, cu forma octogonala, sprijinit pe opt coloane de porfir verde, decorate cu mozaic. In mijlocul fiecarei arcade se afla un medalion cu initialele celor doi conducatori: sultanul Ahmet si kaiserul german Wilhem al II-lea.

Inchizand parcul amenajat in fosta Piata a Hipodromului, in partea sa de miazanoapte, spre Muzeul Sfanta Sofia, Fantana germana reprezinta simbolul prieteniei turco-germane. Inaugurarea sa a marcat a doua vizita a imparatului german la Istanbul, care a avut loc in ziua aniversarii kaiserului, din 27 ianuarie 1901.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Istanbul, Turcia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Fantana Imparatului Wilhelm al II-lea?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.