Vizualizezi pagina obiectivului turistic Fantana lui Neptun din Bologna, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Bologna, Italia precum: adresa Fantana lui Neptun, cum ajung la Fantana lui Neptun, program Fantana lui Neptun, preturi Fantana lui Neptun, poze Fantana lui Neptun, localizare pe harta Fantana lui Neptun si alte detalii Fantana lui Neptun.

  • Locatie: Bologna, Emilia-Romagna, Italia
  • Adresa: Piazza Maggiore

Statuia lui Neptun, zeul marilor, numit ‘gigantul’ datorita dimensiunii sale, a fost instalata in piata in anul 1566, dupa cum se mentioneaza in inscriptia aplicata pe monument, care este un element de atractie pentru turisti.

Fantana a fost realizata la comanda Cardinalului Carlo Borromeo, in cinstea unchiului sau, Papa Pius IV si plasata la intersectia strazilor principale din Bologna. Monumentul a fost proiectat de arhitectul Tomassso Laurent si executat de sculptorul Jean Boulogne (cunoscut sub numele de Giambologna) intre anii 1563-1566.

La picioarele lui Neptun, executat din bronz, se gasesc heruvimi care reprezinta cele patru vanturi, iar la etajul imediat inferior al soclului din piatra, patru sirene, care reprezinta cele patru continente cunoscute in lumea renascentista. Acestea sunt numite dupa principalele rauri ale acestor continente (Dunarea din Europa, Gange din Asia, Amazonul din America si Nilul in Africa).


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Bologna, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Fantana lui Neptun?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.