Vizualizezi pagina obiectivului turistic Fantana lui Neptun din Florenta, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Florenta, Italia precum: adresa Fantana lui Neptun, cum ajung la Fantana lui Neptun, program Fantana lui Neptun, preturi Fantana lui Neptun, poze Fantana lui Neptun, localizare pe harta Fantana lui Neptun si alte detalii Fantana lui Neptun.

  • Locatie: Florenta, Toscana, Italia

Fantana lui Neptun din Florenta este situata in Piazza della Signoria, in apropiere de nord-vestul Palazzo Vecchio. Fantana a fost construita la comanda lui Cosimo I de Medici, Mare Duce de Toscana. Pentru a ajunge apa la fantana a fost construit un apeduct ingenios, de la sursa de apa de la Geneva, la Porta San Giorgio in Oltrarno, apoi a coborat la vale traversand raul pe podul Rubaconte (acum Ponte alle Grazie), a ajuns in piata Peruzzi si apoi in Piazza della Signoria din Borgo dei Greci.

Decorul sculptural a fost executat intre anii 1560-1565 de catre arhitectul Ammannati. Acesta a fost inaugurat cu ocazia casatoriei lui Francesco I de Medici cu Marea Ducesa Giovanna d’Austria, la 10 decembrie 1565. Rezervorul a fost finalizat in anul 1575. Fantana a fost deteriorata de-a lungul secolelor. In anul 1592 a fost aplicata balustrada de protectie. Ultima restaurare a monumentului a avut loc in anul 2006.

Fantana se compune din chipul lui Neptun executat din marmura alba, care il intruchipeaza pe Cosimo I de Medici si dominatia maritima pe Marea Mediterana a Republicii Florenta, situat pe un piedestal decorat cu statuia Scyllaei si a lui Charybdis. Piedestalul cu stauia lui Neptun se afla instalat in centrul unei piscine octogonale. La picioarele lui Neptun se afla trei tritoni.

Piscina este octogonala si contine patru cai ai carului lui Neptun (doi din marmura alba si doi din marmura roz pestrit). Rotile carului lui Neptun sunt roti cu semnele ceresti ale zodiacului, simbolizand trecerea timpului. La colturile piscinei sunt grupuri de zei (Teti, Doris, Ocean si Nero), fiecare dintre ei avand la baza cate o procesiune de nimfe, satiri si fauni in bronz, realizate de Giambologna, capodopere de prelucrare sofisticate in stilul manierismului florentin.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Florenta, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Fantana lui Neptun?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.