Vizualizezi pagina obiectivului turistic Fantana Pahar de Vin din Pescara, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Pescara, Italia precum: adresa Fantana Pahar de Vin, cum ajung la Fantana Pahar de Vin, program Fantana Pahar de Vin, preturi Fantana Pahar de Vin, poze Fantana Pahar de Vin, localizare pe harta Fantana Pahar de Vin si alte detalii Fantana Pahar de Vin.

  • Locatie: Pescara, Abruzzo, Italia

Fantana Pahar de Vin este o spectaculoasa sculptura proiectata de Toyo Ito pentru unul dintre cele mai importante spatii publice din Pescara, Piazza Salotto (Piata Salon), de-a lungul Corso Umberto I, care face legatura intre gara si mare.

Prima lucrare a lui Toyo Ito in Italia consta dintr-un paralelipiped transparent cu o baza patrata cu latura de 2 m si 5m inaltime, care la interior dezvaluie un lichid de culoare rosie sinuos, metafora efemera a unui pahar de vin, de aroma ‘made in Italy’. Inaugurat la 14 decembrie 2008 in prezenta japonezilor, imensul Pahar de vin a fost produs de Firma Clax Italia. Pentru a asigura transparenta si luciul monolitului, s-a folosit o rasina acrilica, polimetacrilat de metil.

Acest obiect urban spectaculos nu este ‘atasat de pamant’, ci emerge dintr-un cerc de apa. Culorile monumentului se schimba in functie de punctul de observatie si a gradului de luminozitate (zi/noapte).


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Pescara, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Fantana Pahar de Vin?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.