Vizualizezi pagina obiectivului turistic Fantana Sultan Ahmet III din Istanbul, Turcia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Istanbul, Turcia precum: adresa Fantana Sultan Ahmet III, cum ajung la Fantana Sultan Ahmet III, program Fantana Sultan Ahmet III, preturi Fantana Sultan Ahmet III, poze Fantana Sultan Ahmet III, localizare pe harta Fantana Sultan Ahmet III si alte detalii Fantana Sultan Ahmet III.

  • Locatie: Istanbul, Turcia

Fantana lui Sultan Ahmet este situata in partea de S-V a Palatului Topkapi, in apropierea centrului politic al Constantinopolului si Hagia Sofia. Fantana Sultanului Ahmet III este o fantana construita in stil rococo turc, situata in piata din fata Portii Imperiale a Palatului Topkapi. A fost construita la comanda sultanului otoman Ahmed III in anul 1728, in stilul perioadei Tulip. Fantana este construita sub forma de patrat cu latura de 10 metri, din marmura, cu cinci cupole mici.

Mihrabul (locul de rugaciune) este decorat in basorelief cu o nisa in forma de floare. Fantana este bogat decorata pe toate cele patru fatade cu desene si modele florale, care se desfac in frunze, continand cate o cismea. Apa este furnizata de o piscina octogonala in interiorul chioscului. In partea cea mai inalta, fantana atinge 11 metri, iar pana la streasina 7,5 metri. In interiorul cladirii (chioscului) se afla o piscina octogonala care alimenteaza cele patru cismele. Un alt element de decor este reprezentat de caligrafiile incadrate de placi mari rosii si albastre de deasupra cismelelor si a nisei de mihrab. Caligrafiile sunt versuri inchinate apei de catre Seyyid Husein Vehbi.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Istanbul, Turcia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Fantana Sultan Ahmet III?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.