Vizualizezi pagina obiectivului turistic Fantana Tophane din Istanbul, Turcia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Istanbul, Turcia precum: adresa Fantana Tophane, cum ajung la Fantana Tophane, program Fantana Tophane, preturi Fantana Tophane, poze Fantana Tophane, localizare pe harta Fantana Tophane si alte detalii Fantana Tophane.

  • Locatie: Istanbul, Turcia

Fantana Tophane a fost construita in Piata Arsenalului, in anul 1732, din marmura alba, in stil baroc, la comanda sultanului Mahmut I. Monumentul se afla in zona europeana a Istanbulului numita Tophane, este a treia fantana ca marime din oras, are cel mai mare epitaf si se numeste ‘Fantana hanului Mahmut’.

Fantana Tophane este inconjurata de moscheele Kilic Pasa la sud si Nusretiye la nord, iar la vest si est de docuri. Decoratiunile fantanii sunt realizate din ornamente cu motive naturale: fructe, copaci si flori. In fata fantanii se afla cladirea cu cupole a vechii turnatorii de tunuri, construita in anul 1453 de catre Sultanul Mehmet Cuceritorul, care astazi adaposteste Muzeul de arta contemporana din Istanbul.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Istanbul, Turcia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Fantana Tophane?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.