Vizualizezi pagina obiectivului turistic Fontana di Trevi din Roma, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Roma, Italia precum: adresa Fontana di Trevi, cum ajung la Fontana di Trevi, program Fontana di Trevi, preturi Fontana di Trevi, poze Fontana di Trevi, localizare pe harta Fontana di Trevi si alte detalii Fontana di Trevi.

  • Locatie: Roma, Lazio, Italia
  • Adresa: Piazza di Trevi
  • Transport - metrou: Barberini

Cea mai mare fantana din Roma, Fontana di Trevi, se afla intr-o piata mica inconjurata indeaproape de cladiri. Aceasta este alimentata de un apeduct construit initial de Agripa, marele patron de arta al secolului 1 d.Hr., pentru a aduce apa la baile sale, si apoi restaurat de catre Papi. Fantana a fost creata pentru Papa Clement al XII-lea, intre anii 1732 si 1751, de catre Nicolo Salvi.

Fantana, care are o latime de 20 de metri si o inaltime de 26 de metri, este construita pe peretele din spate al Palatului Ducilor de Poli si descrie “regatul lui Ocean” – zeul marii Oceanus (Neptun), cu cai (unul salbatic si unul linistit), tritoni si scoici. Apa curge in jurul figurilor si a pietrelor artificiale si se colecteaza intr-un bazin mare. In bazin se pot vedea monedele aruncate de catre vizitatori, in virtutea traditiei vechi care spune ca, daca arunci o moneda in Fontana di Trevi te vei intoarce intr-o zi la Roma. Aceasta moneda trebuie aruncata peste umar cu spatele la fantana.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Roma, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Fontana di Trevi?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

• Fontana di Trevi
Fontana di Trevi este un loc in piateta Trevi din Roma, care atrage multi vizitatori,fiind una din cele mai renumite fantani din lume.
Situata in cartierul Quirinale,monumentul baroc, domina piateta Trevi si biserica bulgareasca ,care se afla in fata fantanii ,lateral stanga .
In 1732 Nicola Salvi,construieste bazinele,rocile artificiale si statuile ce trebuia integrate in la noua fatada a colonadelor pentru Palatul Poli.
Capodopera lui Salvi il prezinta pe Ocean(Neptun,zeul marii),care varsa apa pe gura, aflat in picioare in carul sau cu forma de cochilie de scoica,trasa de doi cai de mare si doi tritoni..Alaturi se poate vedea la stanga o statuie alegorica reprezentand Abundenta,surmontand un basorelif cel infatiseaza pe generalul Agripa.La dreapta statuii,un basorelief infatiseaza Salubritatea(sanatatea perfecta),reprezentata de o tanara pastorita, care arata soldatilor insetati sursa de apa.Fantana se gaseste la capatul apeductului Aqua Virgo care alimenteaza fantanile din centrul vechi al Romei.Monumentul avea sa fie finalizat abia in anul 1762.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproximativ 8 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.