Vizualizezi pagina obiectivului turistic Fortareata Anatoliana din Istanbul, Turcia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Istanbul, Turcia precum: adresa Fortareata Anatoliana, cum ajung la Fortareata Anatoliana, program Fortareata Anatoliana, preturi Fortareata Anatoliana, poze Fortareata Anatoliana, localizare pe harta Fortareata Anatoliana si alte detalii Fortareata Anatoliana.

  • Locatie: Istanbul, Turcia

Fortareata Anatoliana se afla situata pe malul asiatic din Istanbul, pe locul unde se varsa raul Goksu in Bosfor, la jumatate de kilometru de Stramtoare, avand la miazanoapte podul Fatih Mehmet Sultan. Fortareata a fost construita intre anii 1393-1394 in forma pentagonala, cu turnuri la colturi, de catre Sultanul Baiazid I, ca parte a pregatirilor sale pentru al doilea asediu otoman al Constantinopolului, care a avut loc in anul 1395.

Pentru a obtine controlul absolut asupra traficului dinspre Marea Neagra in stramtoarea Bosfor, pe malul european s-a construit intre anii 1451-1452 o fortareata asemanatoare. In timpul domniei sultanului Mehmet al II-lea, Fortareata Anatoliana a fost fortificata, adaugandu-i-se un zid gros de 2 metri si cladiri anexe (depozite, case).

Edificiul prezinta patru turnuri dispuse in plan patrat. Turnul principal are forma patrata si o inaltime de 25 metri. Dupa cucerirea Istanbulului, Castelul Anatolian a fost folosit drept inchisoare militara.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Istanbul, Turcia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Fortareata Anatoliana?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.