Vizualizezi pagina obiectivului turistic Fortareata Noua din Livorno, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Livorno, Italia precum: adresa Fortareata Noua, cum ajung la Fortareata Noua, program Fortareata Noua, preturi Fortareata Noua, poze Fortareata Noua, localizare pe harta Fortareata Noua si alte detalii Fortareata Noua.

  • Locatie: Livorno, Toscana, Italia
  • Pret: intrarea gratuita
  • Program: non-stop

Fortezza Nuova – Fortareata Noua din Livorno, care cuprindea cinci bastioane, a fost construita intre anii 1590-1604, dupa planurile arhitectului Bernardo Buontalenti, in timpul domniei lui Francesco de Medici, ca parte integranta in structurile defensive realizate in anul 1577, numite Bastionul Sfantul Francisc. Aceste structuri se materializeaza intr-un sistem de santuri care protejeaza zidurile de aparare pentagonale (poarta ampreta arhitecturii militare). Situata intr-un bazin de apa, Cetatea Noua din Livorno este legata de continent printr-un sistem de poduri mobile.

Bastionul Sf Francisc si bisericuta Sf Maria existenta aici au fost demolate, lasand loc astfel construirii cartierelor Nuova Venezia si San Marco. In vecinatatea imediata a Cetatii Noi se va construi Fortul Sf Petru care va servi necesitatilor de aparare ale orasului. Dupa ce a servit drept cazarma si depozit de armament, in timpul celui de Al II-lea Razboi Mondial, Cetatea Noua a fost bombardata. Dupa o sistematizare a zonei, un parc mare se afla astazi in interiorul zidurilor (incepand din anul 1972), in care se pastreaza ruinele cladirilor de serviciu. Pe unul dintre zidurile acestora se afla o placa care are inscriptionata data de 28 martie 1577, data care reprezinta intemeierea orasului Livorno si ziua de nastere a lui Francesco de Medici. Parcul are deschidere spre Piata Republica si santurile care inconjoara locatia.

Pe locul fostei piete Voltone, in anul 1840, avea sa se construiasca un pod lung de 240 de metri, in afara zidurilor, care sa faca legatura intre Orasul Nou (Cetatea noua, Noua Venetie, San Marco) si Orasul Vechi (Fortezza Vecchia si port). Biserica San Fernandino a fost construita in secolul al 18-lea, se afla in acest cartier langa Piata Pio si l-a avut ca arhitect pe Giovanni Batistta Foggini. Lacasul de cult a fost ridicat in cinstea regelui Ferdinand, fiul lui Cosimo al III-lea. Monumentul Sf Ioan Nepomuc, situat langa podul cu acelasi nume, a fost ridicat in cinstea vizitei reginei Maria Tereza de Austria si a Ducelui de Toscana Francisc I.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Livorno, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Fortareata Noua?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.