Vizualizezi pagina obiectivului turistic Fortareata Veche din Livorno, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Livorno, Italia precum: adresa Fortareata Veche, cum ajung la Fortareata Veche, program Fortareata Veche, preturi Fortareata Veche, poze Fortareata Veche, localizare pe harta Fortareata Veche si alte detalii Fortareata Veche.

  • Locatie: Livorno, Toscana, Italia
  • Pret: intrarea libera
  • Program: 24 ore

Fortareata Veche din Livorno se afla la marginea portului vechi si te intampina la intrarea in Livorno dinspre Cecina. Aici poti citi intreaga istorie a orasului toscan. Nucleul in jurul caruia s-a construit fortareata este Turnul lui Matilde, turn roman vechi de forma patrata (secolul 4-5), numit Castrum Liburni. Acesta a constituit un refugiu pentru un sat de pescari numit Livorna, care dateaza din perioada etrusca in actualul port Livorno.

Turnul a fost ridicat in secolul al 11-lea (anul 1077) de contesa Matilda De Canossa. Locatia acestuia se afla mai sus de turnul roman care are forma circulara si a fost construit ca turn de aparare a portului de sud si de supraveghere a coastei. In jurul lui se va dezvolta garnizoana portului si in timp va fi inglobata in Fortezza Vecchia. In secolul al 14-lea se va construi ‘Quadrature de Pisani’, o fortificatie de forma patrata care uneste cele doua turnuri (anul 1377), opera lui Francesco si Giovanni Puccio de Landuccio. Fortificatia adaposteste depozite de cereale si marfuri.

Fortezza Vecchia din Livorno, cu zidurile imbracate in caramida, se afla vizavi de monumentul lui Ferdinand I cu cei patru mauri in lanturi. In anul 1405 Fortareata Veche a fost vanduta de catre livornezi, genovezilor. Acestia au consolidat cetatea construind trei forturi pe toate cele trei parti cu expunere la mare, cu scopul de a depozita arme, iar in pereti au fost create creneluri. In 1421, genovezii au vandut cetatea florentinilor.

Cetatea este compusa din urmatoarele forturi: in fata gurii de andocare se afla bastionul La Canaviglia; cu fata expusa spre oras se afla bastionul Ampolletta; iar bastionul Capitana se afla in N-E Quadraturii.

Fortareata Veche din Livorno, asa cum arata ea astazi, dateaza din secolul al 16-lea, cand familia Medici a devenit stapana castelului din Livorno. In anul 1505 alte fortificatii construite vor inconjura Quadratura si turnul, dupa proiectele lui Antonio Sangallo cel Batran, la comanda lui Giulio de Medici. Constructia lor avea sa fie finalizata in anul 1534.

Cosimo I de Medici isi va stabili resedinta aici, construind intre anii 1519-1534 palatul sau pe bastionul ‘La Canavaglia’, in gura docului vechi. In anul 1546 Marele Duce de Medici a construit o resedinta pentru urmasii sai, cu vedere la mare, azi aici fiind hotelul Grand Duca. Francisc I de Medici a construit in 1606 o mica capela inchinata Sfantului Francisc. In anul 1769 fortul avea sa devina cazarma militara pentru nobilimea toscana. Cel de Al Doilea Razboi Mondial a produs pagube majore, distrugand palatul Cosimo si alte cladiri.

Turnul lui Matilde strajuieste si astazi intact in vechea cetate, una din cele mai importante atractii turistice din oras. Cu forma sa pentagonala, construita in secolul al 16-lea pentru a apara portul Medici si fiind inconjurata de santuri de aparare, Fortezza Vecchia a danuit peste ani pentru a fi marturia unei istorii bogate a orasului Livorno.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Livorno, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Fortareata Veche?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.