Vizualizezi pagina obiectivului turistic Fortificatiile Geto-Dacice din Polovragi, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Polovragi, Romania precum: adresa Fortificatiile Geto-Dacice, cum ajung la Fortificatiile Geto-Dacice, program Fortificatiile Geto-Dacice, preturi Fortificatiile Geto-Dacice, poze Fortificatiile Geto-Dacice, localizare pe harta Fortificatiile Geto-Dacice si alte detalii Fortificatiile Geto-Dacice.

  • Locatie: Polovragi, Gorj, Romania

Fortificatiile geto-dacice de la Polovragi se afla pe muntele Pades, deasupra Pesterii Polovragi, la altitudinea de 1.000 metri, in Cheile Oltetului, judetul Gorj.

Fortificatiile sunt compuse dintr-o cetate dava, plasata pe o ridicatura de teren izolata, la 30 metri deasupra Poienei Padesului si o cetate de refugiu, un platou de 6.000 mp, numit Crucea lui Ursache.

A fost singura cetate dacica cu zid din Oltenia. S-au gasit aici fragmente de ceramica lucrata prin netezire cu mana sau la roata, obiecte metalice (piroane, cutitase, varfuri de sageti, pinteni, catarame, fibule), trei monede republicane romane din secolul I i.Hr. si doua grecesti din secolele II-I i.Hr. Cea mai importanta piesa este o placuta dreptunghiulara din bronz lucrata in basorelif pe ambele parti.

Se presupune ca cetatea de la Polobragi ar fi fost antica cetate Arcina, pe care Ptolemeu o numea “unul din cele mai stralucite orase din Dacia”.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Polovragi, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Fortificatiile Geto-Dacice?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.