Vizualizezi pagina obiectivului turistic Forumul Roman din Pula, Croatia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Pula, Croatia precum: adresa Forumul Roman, cum ajung la Forumul Roman, program Forumul Roman, preturi Forumul Roman, poze Forumul Roman, localizare pe harta Forumul Roman si alte detalii Forumul Roman.

  • Locatie: Pula, Istria, Croatia

Piata centrala din Pula se afla pe locul anticului Forum Roman si fosta piata medievala. Piata este situata la poalele dealului cetatii, pe latura de vest, aproape de mare. Forumul Roman a fost construit in secolul 1 si a fost sediul tuturor functiilor urbane, religioase, administrative, judiciare si economice ale orasului.

In partea sa nordica au existat doua temple identice dedicate Minervei si lui Juno, iar in centru un templu inchinat Dianei, pe structura caruia s-a construit Primaria si unul inchinat lui Augustus. Dintre toate templele, s-a pastrat si este bine conservat doar templul lui Augustus. Piata este in continuare centrul vibrant al orasului, care a fost transformata in timp. Pe ruinele forumului s-au construit terase, cafenele si restaurante. Astazi, in lunile de vara piata gazduieste numeroase evenimente culturale.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Pula, Croatia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Forumul Roman?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.