Vizualizezi pagina obiectivului turistic Forumul Roman din Roma, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Roma, Italia precum: adresa Forumul Roman, cum ajung la Forumul Roman, program Forumul Roman, preturi Forumul Roman, poze Forumul Roman, localizare pe harta Forumul Roman si alte detalii Forumul Roman.

  • Locatie: Roma, Lazio, Italia
  • Adresa: Largo della Salara Vecchia
  • Transport - metrou: Colosseo
  • Website: www.pierreci.it
  • Telefon: 06 399 67 700
  • Pret: adult/redus/copil inclusiv Colosseum & Palatine €12/7.50/gratuit, ghid audio €5
  • Program: 8.30am-cu o ora inainte de apus

Niciun alt loc din Europa nu este la fel de plin de istorie ca Forumul Roman. Desi vestigiile care au supravietuit ofera doar o impresie insuficienta asupra splendorii Forumului din vremuri antice, aceasta zona de la baza Capitoliului si Palatinului, cu ale sale coloane care inca mai stau in picioare sau sunt culcate la pamant, cu ale sale arcuri de triumf si ruine ale zidurilor, inca mai are puterea sa impresioneze, caci aici a fost decisa soarta Europei de-a lungul multor secole.

Pentru mai mult de o mie de ani, puterea Romei, maretia artei romane, religiei romane si dreptului roman si-au gasit o exprimare impunatoare si de lunga durata aici. Istoria Forumului a fost, in aceasta perioada lunga, istoria Romei si a lumii occidentale. Initial o zona mlastinoasa situata intre colinele Romei, ea a fost mai tarziu drenata. Primele cladiri ridicate aici au fost templele, urmate la scurt timp de cladiri publice, zona devenind centrul politic al orasului, locul de intalnire a instantelor romane si al adunarilor care luau deciziile legate de afacerile interne si externe ale republicii.

Astfel, Forumul Roman s-a dezvoltat intr-un complex de cladiri care deserveau interesele vietii religioase, comerciale si politice din Roma, marindu-si splendoarea pe masura ce orasul devenea mai puternic. Consulii si senatorii, Cezar si apoi imparatii s-au intrecut unii pe altii in dezvoltarea si infrumusetarea acestui punct focal al lumii romane, care devenise locul de intalnire al oamenilor din Europa si din Imperiu. La sfarsitul perioadei imperiale Forumul era un complex dens, in care cladirile ‘moderne’ erau amestecate cu cele antice. Deloc surprinzator este faptul ca uneori e dificil de identificat cladiri individuale in dezordinea de ruine care au supravietuit.

Ultimul monument ridicat in vremurile antice a fost columna nedecorata a imparatului bizantin Phocas, construita in anul 608. Ulterior, cladirile au cazut in ruina si Forumul a inceput sa fie folosit in alte scopuri. Bisericile si fortaretele au fost construite in mijlocul ruinelor antice si zona a servit drept cariera de piatra de constructie si o pasune pentru vaci, fiind cunoscuta sub numele de Campo Vaccino. Abia in secolele 18 si 19 excavarile sistematice au adus la lumina cladirile antice, de sub un strat de pamant si moloz gros de 10-15 metri.

Este nevoie de ceva imaginatie (si de machete de mici dimensiuni din ghips) pentru a va face o imagine despre Forumul din vremurile imperiale; dar locul, chiar daca este in ruina, inca pastreaza o forta evocativa puternica. Intreaga zona sufera, din pacate, din cauza traficului aglomerat din jurul sau; sunt in plan, totusi, restrictii de circulatie pe arterele din apropiere, printre care si Via dei Fori Imperiali.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Roma, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Forumul Roman?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 4.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
Silviu Vata

silviu-vata

Pentru a intelege cu adevarat ce inseamna Forumul Roman (adica fosta zona centrala a Romei) trebuie sa lecturezi nitel inainte. Ruinele nu mai spun mare lucru, si nici ghizii pe repede inainte. Dar daca ajungi sa asociezi niste realitati creeate de mintea ta cu “the real thing” cred ca vei avea parte de o surpriza.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 8 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.