Vizualizezi pagina obiectivului turistic Forumul Roman din Zadar, Croatia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Zadar, Croatia precum: adresa Forumul Roman, cum ajung la Forumul Roman, program Forumul Roman, preturi Forumul Roman, poze Forumul Roman, localizare pe harta Forumul Roman si alte detalii Forumul Roman.

  • Locatie: Zadar, Croatia

Forumul Roman din Zadar este cel mai mare de pe aceasta parte a Adriaticii si se afla situat in fata bisericii Sf Donat si a Palatului Arhiepiscopal. Forumul a fost construit de imparatul Augustus, in secolul al 3-lea, cu dimensiunile de 90m x 45m. In partea de vest, pe suprafata mai inalta, a fost locul unui templu dedicat lui Jupiter, Juno si Minerva. Pe coltul de N-V se mai afla inca o bucata din stalpul infamiei. Un altul se afla in Piata celor trei fantani (puturi).

Forumul a cuprins o bazilica, cladiri in care avea loc consiliul cetatii si o alta pentru adunarea cetatenilor. Cu piatra de la constructiile forumului au fost ridicate fortificatiile orasului. Doua piete sunt decorate cu coloane de marmura, un turn roman se afla pe partea de est a orasului iar in afara meterezelor se mai pastreaza ziduri din apeduct. In Piata Zeleni exista resturi de pavaj din vechiul Forum Roman si o coloana corintica.

Forumul Roman din Zadar a fost scos la lumina in anul 1930. Intre anii 1964-1967, forumul a fost restaurat. Razboiul a facut sa fie sistate sapaturile.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Zadar, Croatia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Forumul Roman?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.