Vizualizezi pagina obiectivului turistic Galeria Lapidaria din Roma, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Roma, Italia precum: adresa Galeria Lapidaria, cum ajung la Galeria Lapidaria, program Galeria Lapidaria, preturi Galeria Lapidaria, poze Galeria Lapidaria, localizare pe harta Galeria Lapidaria si alte detalii Galeria Lapidaria.

  • Locatie: Roma, Lazio, Italia
  • Adresa: Piazza del Campidoglio, 1

Galeria Lapidaria este un tunel pe sub Piazza del Campidoglio, care uneste Palazzo dei Conservatori cu Museo Capitolino, construit in anul 1930, la 8 m sub nivelul Pietei Capitoliului, si care este amenajat ca un muzeu. In galerie sunt expuse resturi de case romane din secolul al 2-lea i.Hr. Sapaturile pentru punerea sa in aplicare au scos la iveala ramasitele unui drum antic, care a urcat pe colina Capitoliului de la Campo Marzio, flancat de cladiri din perioada Imperiului Roman.

In anul 1957, cu ocazia Celui de al III-lea Congres International de Epigarfie greaca si latina, a fost inaugurata expozitia de aproximativ 1400 de inscriptii de marmura din epoca romana. Tunelul a fost inchis pentru public vreo douazeci de ani mai tarziu, din cauza problemelor de umiditate. Dupa restaurarea zidurilor, Galeria Lapidaria a fost redeschisa in anul 2005 si epigrafiile expuse din nou pentru public.

Pe ambele parti ale galeriei sunt expuse 130 de standuri grupate tematic pentru a ilustra diferite aspecte ale vietii publice si private din Roma antica.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Roma, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Galeria Lapidaria?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.