Vizualizezi pagina obiectivului turistic Galeria Meštrović din Split, Croatia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Split, Croatia precum: adresa Galeria Meštrović, cum ajung la Galeria Meštrović, program Galeria Meštrović, preturi Galeria Meštrović, poze Galeria Meštrović, localizare pe harta Galeria Meštrović si alte detalii Galeria Meštrović.

  • Locatie: Split, Croatia
  • Adresa: Šetalište Ivana Meštrovića 46 Meje
  • Website: www.mdc.hr/mestrovic/galerija/index-en.htm
  • Telefon: tel, info: 021 340 800
  • Pret: adult/student inclusiv Kaštelet HRK30/HRK15
  • Program: 1 Mai-30 Sep: Mar-Dum 9am-7pm; 1 Oct–30Apr: Mar-Sam 9am-4pm, Dum 10am-3pm; Inchis: Lun si de sarbatori

Galeria Ivan Meštrović este un muzeu de arta din Split, Croatia, dedicat operei sculptorului din secolul al 20-lea Ivan Mestrovic, care functioneaza in fosta vila a artistului. Galerie pastreaza si prezinta publicului cele mai importante lucrari ale Meštrović. Cladirea este proiectata chiar de artist.Colectia permanenta cuprinde lucrari de sculptura (192), desene (583), picturi (4), seturi de mobilier si planuri arhitecturale (291).

Sunt expuse modele din ipsos originale ale artistului, precum si lucrari finite din bronz, marmura si lemn. Galeria gazduieste 168 de opere de arta detinute de mostenitorii lui Ivan Mestrovic. Expozitia permanenta cuprinde doua etaje ale cladirii, precum si un parc de sculptura in aer liber in care sunt expuse 8 sculpturi. Lucrarile sunt organizate pe teme si afisate intr-un mod compatibil cu spatiul expozitional.

La parter, holul central ofera o intrare in curtea interioara cu fantana de piatra si statui mari de marmura. Sala de mese, localizata pe partea de vest a imobilului, pastreaza caracterul autentic al casei artistului, cu mobilier lucrat de Meštrović, picturi, portrete si bronzuri ale membrilor familiei. Sala de expozitie de pe partea de est este dedicata operelor religioase, o tema recurenta in arta Meštrović.

La etaj, sala din aripa de vest este dedicata lucrarilor timpurii ale lui Meštrović, din perioada de secesiune, in timp ce sala de est afiseaza sculpturi realizate mai ales intre cele doua razboaie mondiale. O camera laterala speciala este dedicata atelierului de lucru al artistului. Holul central al Galeriei este utilizat pentru evenimente speciale. La primul etaj exista un stand care expune desene executate de Meštrović.

In total, galeria are 86 de sculpturi si reliefuri in marmura, bronz sau lemn, 3 picturi in ulei si 15 de desene. In plus, fata de colectia de arta, Galeria Ivan Meštrović din Split poseda arhive extinse si substantiale documente colectate (publicatii, scrisori, manuscrise, articole din ziare, fotografii, filme, contracte) legate direct sau indirect de Ivan Meštrović, viata si munca, mediul artistic in care a lucrat.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Split, Croatia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Galeria Meštrović?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.