Vizualizezi pagina obiectivului turistic Galeria Nationala a Irlandei din Dublin, Irlanda. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Dublin, Irlanda precum: adresa Galeria Nationala a Irlandei, cum ajung la Galeria Nationala a Irlandei, program Galeria Nationala a Irlandei, preturi Galeria Nationala a Irlandei, poze Galeria Nationala a Irlandei, localizare pe harta Galeria Nationala a Irlandei si alte detalii Galeria Nationala a Irlandei.

  • Locatie: Dublin, Irlanda
  • Adresa: W Merrion Sq
  • Transport - autobuz: 5, 7, 7a, 10, 13a, 44c, 48a,
  • Transport - tren: Pearse
  • Website: www.nationalgallery.ie
  • Telefon: 01 661 5133
  • Pret: intrarea libera
  • Program: 9.30am-5.30pm Lun-Mie, Vin & Sam, 9.30am-8.30pm Joi, pranz-5.30pm Dum

Galeria Nationala a Irlandei gazduieste colectia nationala de arta irlandeza si europeana. Este situata in centrul Dublinului si are o intrare prin Merrion Square, langa Leinster House si alta prin Clare Street. A fost fondata in 1854 si si-a deschis portile 10 ani mai tarziu. Galeria contine o colectie vasta si reprezentativa de picturi irlandeze, precum si lucrari ale maestrilor baroci olandezi si italieni. Intrarea este libera.

Galeria Nationala a Irlandei a avut ghinionul sa nu fie infiintata in jurul unei colectii existente deja, dar, prin achizitii iscusite, la deschidere avea 125 de picturi. In anul 1866 a fost infiintata o subventie anuala pentru achizitii iar in 1891 spatiul devenise neincapator. In 1897, Contesa de Milltown s-a oferit sa doneze 200 de picturi Galeriei. Pentru a acomoda toate picturile noi, s-a construit, intre anii 1899-1903, ceea ce astazi este Aripa Milltown, proiectata de catre Thomas Newenham Deane.

O alta mostenire substantiala a venit odata cu moartea prematura a lui Hugh Lane, dupa scufundarea vasului Lusitania. Hugh Lane (1875–1915) era directorul Galeriei din 1914 si a lasat in urma sa atat o colectie mare de fotografii, cat si o parte din averea sa, cu ajutorul careia s-a constituit Fondul Lane, care contribuie si astazi la achizitionarea de lucrari de arta. Pe langa implicarea sa in Galerie, Hugh Lane si-a dorit si infiintarea unei galerii de arta moderna, lucru care s-a realizat dupa moartea sa (vezi Galeria Municipala Hugh Lane). O alta mostenire importanta a venit de la George Bernard Shaw, care a lasat Galeriei o treime din drepturile sale de autor in semn de recunostinta pentru timpul petrecut aici, in tinerete.

Galeria Nationala din Dublin a fost extinsa, din nou, in 1962, cu o noua aripa proiectata de Frank DuBerry de la Oficiul Lucrarilor Publice. Aceasta s-a deschis in 1968 si este numita acum Aripa Beit. In 1978, Galeria a primit de la guvern picturile oferite de Chester Beatty iar, in 1987, mostenirea Sweeney a contribuit cu alte 14 lucrari de arta, printre care si picturi de Picasso si Jack B. Yeats. In acelasi an, Alfred Beit a donat 17 capodopere din Casa Russborough, inclusiv picturi de Velázquez, Murillo, Steen, Vermeer si Raeburn.

In 1997, Anne Yeats a donat schite de-ale unchiului sau Jack Yeats, iar Galeria include acum un Muzeu Yeats. Denis Mahon, un binecunoscut critic de arta, a promis ca va ceda o parte din colectia sa bogata si, astfel, 8 picturi sunt expuse permanent, inclusiv ‘Iacov Binecuvantand Fii lui Iosif’ de Guercino. Aripa Millenium a fost deschisa in 2002. Spre deosebire de celelalte doua extensii, aripa noua are deschidere la strada iar arhitectii englezi Benson & Forsyth i-au creat o fatada impunatoare si un atrium mare.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Dublin, Irlanda? Doresti sa te cazezi in apropiere de Galeria Nationala a Irlandei?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 4.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
Dimancea Madalina

dimancea-madalina

Desi detine adevarate capodopere ale picturii europene, el este putin cunoscut in randul turistilor. Intrarea este gratuita, nu se sta la cozi interminabile si astfel puteti vizita in tihna exponatele. Gasiti aici opere celebre semnate de Velasquez, Titian, Tintoretto, Rubens, Rembrandt, Picasso, Monet etc.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.