Vizualizezi pagina obiectivului turistic Galeria Nationala din Londra, Marea Britanie. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Londra, Marea Britanie precum: adresa Galeria Nationala, cum ajung la Galeria Nationala, program Galeria Nationala, preturi Galeria Nationala, poze Galeria Nationala, localizare pe harta Galeria Nationala si alte detalii Galeria Nationala.

  • Locatie: Londra, Marea Britanie
  • Adresa: Trafalgar Sq WC2
  • Website: www.nationalgallery.org.uk
  • Program: 10am-6pm Sam-Joi, 10am-9pm Vin

Galeria Nationala din Londra poseda una din cele mai valoroase si cuprinzatoare colectii de picturi din lume. Cladirea in care sunt adapostite a fost proiectata de William Wilkins si finalizata in anul 1838. De pe terasa aveti o vedere frumoasa asupra Whitehall si a Pietei Trafalgar. In fata cladirii se afla monumentul lui James al II-lea, imparat roman, opera a lui Grinling Gibbons, cu inscriptia “Rege al Angliei, Scotiei, Frantei si Irlandei”, precum si o replica din bronz a statuii lui Washington din Richmond, Virginia, Statele Unite ale Americii.

Galeria a fost fondata in 1824, atunci cand Parlamentul a alocat 57.000 de lire sterline pentru achizitionarea a 38 de picturi din faimoasa colectie Angerstein, care au fost vazute pentru prima data in camerele Angerstein din 100 Pall Mall. Numeroase achizitii ulterioare, precum si donatii au facut necesara extinderea cladirii in anul 1876, cand a fost adaugat domul, si a altor prelungiri in anii 1887, 1927 si 1929. In 1952, vestibulele de la intrare au fost decorate cu mozaicuri ale lui Boris Anrep. In anul 1991 a fost deschisa aripa Sainsbury, o noua anexa care a oferit spatiul de prezentare suplimentar necesar. Aceasta este o cladire neo-clasica a arhitectilor americani Venturi Scott-Brown Associates si o donatie a fratilor Sainsbury.

Colectiile Galeriei Nationale ofera o sectiune transversala aproape completa asupra picturii europene din 1260 pana in 1920. Cea mai mare comoara este reprezentata de colectia maestrilor olandezi si cea a scolilor italiene din secolele 15 si 16. Odata cu deschiderea aripii Sainsbury, s-a ivit oportunitatea reorganizarii camerelor – gruparea operelor pe scoli nationale a fost abandonata si s-a pus mai mult accent pe comparatia si legaturile dintre perioade.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Londra, Marea Britanie? Doresti sa te cazezi in apropiere de Galeria Nationala?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.