Vizualizezi pagina obiectivului turistic Gara Baile Herculane din Baile Herculane, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Baile Herculane, Romania precum: adresa Gara Baile Herculane, cum ajung la Gara Baile Herculane, program Gara Baile Herculane, preturi Gara Baile Herculane, poze Gara Baile Herculane, localizare pe harta Gara Baile Herculane si alte detalii Gara Baile Herculane.

  • Locatie: Baile Herculane, Caras-Severin, Romania

Gara din Baile Herculane este considerata ca fiind cea mai frumoasa gara din tara. Aceasta a fost construita intre 1878 si 1886, dupa planurile arhitectului A.D. Serres. Edificiul, realizat in stilul baroc, este o copie a castelului de vanatoare al imparatesei Maria Tereza din apropierea Vienei.

Gara din Baile Herculane reprezinta un important obiectiv turistic, aflandu-se pe Lista Monumentelor Istorice. De-a lungul timpului aici au trecut o serie de personalitati precum: Franz Iosif, imparateasa Sissi, Alexandru I al Serbiei si Carol I al Romaniei. Aici s-au filmat si scene din filmul “Balul de sambata seara” (1968) regizat de Geo Saizescu. Interiorul este decorat cu fresce reprezentand elemente din mitologia romana.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Baile Herculane, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Gara Baile Herculane?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
RobertCodescu

robertcodescu

Probabil că gara din Băile Herculane a rămas singura clădire monument istoric de aici din staţiune care mai merită vizitat. Cu siguranţă că arhitectura spectaculoasă a gării de aici din Băile Herculane vă va fermeca şi fascina şi pe dumneavoastră !!!

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproximativ 8 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.