Vizualizezi pagina obiectivului turistic Gara Campina din Campina, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Campina, Romania precum: adresa Gara Campina, cum ajung la Gara Campina, program Gara Campina, preturi Gara Campina, poze Gara Campina, localizare pe harta Gara Campina si alte detalii Gara Campina.

  • Locatie: Campina, Prahova, Romania

Un eveniment de mare importanta in viata orasului, a fost darea in exploatare a caii ferate Ploiesti – Predeal la 1 decembrie 1879.

Constructia garii a inceput in anul 1875, de catre societatea engleza Crawley et Comp., constructia ei a fost intrerupta in anii razboiului de independenta.

Din diferite motive, contractul dintre statul roman si aceasta companie a fost realizat si lucrarea a fost preluata de catre compania franceza Leon Gailleusx, care o va duce la bun sfarsit.

La Campina, pe locul actualei gari, si-a avut biroul provizoriu in timpul construirii caii ferate, tanarul inginer stagiar Anghel Saligny, cel care va proiecta si construi in anul 1895 celebrul pod de la Cernavoda.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Campina, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Gara Campina?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

Am fost de multe ori aici dar imaginea prezentata este de vreo 7-8 ani caci acum este o gara moderna!

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.