Vizualizezi pagina obiectivului turistic Gara Chhatrapati Shivaji Terminus (Victoria Terminus) din Mumbai, India. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Mumbai, India precum: adresa Gara Chhatrapati Shivaji Terminus (Victoria Terminus), cum ajung la Gara Chhatrapati Shivaji Terminus (Victoria Terminus), program Gara Chhatrapati Shivaji Terminus (Victoria Terminus), preturi Gara Chhatrapati Shivaji Terminus (Victoria Terminus), poze Gara Chhatrapati Shivaji Terminus (Victoria Terminus), localizare pe harta Gara Chhatrapati Shivaji Terminus (Victoria Terminus) si alte detalii Gara Chhatrapati Shivaji Terminus (Victoria Terminus).

  • Locatie: Mumbai, Maharashtra, India
  • Adresa: intersectia Dr DN Rd & Nagar Chowk Fort

Chhatrapati Shivaji Terminus, cunoscuta anterior drept Victoria Terminus, este cea mai importanta gara din oras si din toata reteaua feroviara din Mumbai. Sediul Cailor Ferate Centrale, aceasta gara leaga Mumbaiul de majoritatea zonelor tarii, in special de Sudul Indiei, Estul Indiei si unele parti din Nordul Indiei. Gara a fost acreditata drept site de Patrimoniu Mondial de catre UNESCO, in anul 2004.

Caracteristica arhitecturii Victoriene, Chhatrapati Shivaji Terminus a fost proiectata de catre Fredrick William Stevens in 1888 si astazi este cea mai aglomerata gara din Asia. Spre deosebire de arhitectura traditionala indiana, aceasta cladire are o cupola de piatra, diverse turnulete, arcuri ascutite si un plan la sol neobisnuit. Studentii Scolii de Arta din Bombay au decorat frumos interiorul garii cu sculpturi din lemn, placi de faianta, balustrade din alama si fier ornamental.

De asemenea, poate fi considerata un simbol al confluentei a doua culturi complet diferite, cea britanica si cea indiana. Arhitecti din ambele tari au schimbat notite si au lucrat impreuna pentru a oferi un nou look si un nou stil Mumbaiului (pe atunci Bombay) si, inclusiv, garii Chhatrapati Shivaji Terminus. Turistii pot ajunge la gara cu usurinta prin intermediul tuturor mijloacelor de transport terestru: taxi, autobuz sau ricsa.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Mumbai, India? Doresti sa te cazezi in apropiere de Gara Chhatrapati Shivaji Terminus (Victoria Terminus)?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.