Vizualizezi pagina obiectivului turistic Gara din Curtea de Arges, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Curtea de Arges, Romania precum: adresa Gara, cum ajung la Gara, program Gara, preturi Gara, poze Gara, localizare pe harta Gara si alte detalii Gara.

  • Locatie: Curtea de Arges, Arges, Romania

Gara din Curtea de Arges, impreuna cu calea ferata care duce la Pitesti, a fost construita in anul 1898 de catre inginerul Elie Radu, in timpul regelui Carol I, dupa proiectul arhitectului francez Andre Lecomte de Nouy. Cladirea are o arhitectura unica in Romania, ce imbina stilul francez cu elemente autohtone, ceea ce face ca ea sa fie un monument architectural.

Gara mai este numita si Gara Regala de la Curtea de Arges pentru ca toti regii inmormantati la Manastirea Curtea de Arges au fost adusi cu trenul. La exterior, cladirea garii este decorata cu brauri de ceramica smaltuita produsa de mesteri italieni. Incadramentele ferestrelor si usilor sunt realizate cu caramida smaltuita. Acoperisul este realizat din solzi de ardezie care s-au mulat perfect pe cupole rezultand un efect deosebit.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Curtea de Arges, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Gara?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.