Vizualizezi pagina obiectivului turistic Gara Suceava – Burdujeni din Suceava, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Suceava, Romania precum: adresa Gara Suceava – Burdujeni, cum ajung la Gara Suceava – Burdujeni, program Gara Suceava – Burdujeni, preturi Gara Suceava – Burdujeni, poze Gara Suceava – Burdujeni, localizare pe harta Gara Suceava – Burdujeni si alte detalii Gara Suceava – Burdujeni.

  • Locatie: Suceava, Suceava, Romania

Gara Suceava (Burdujeni) reprezinta una dintre atractiile orasului Suceava, fiind declarata monument istoric. Gara de cale ferata a fost construita in anul 1902 in satul Burdujeni, o fosta localitate de frontiera intre Romania si Austro-Ungaria, astazi cartier al orasului Suceava.

Intre anii 1902-1918 Gara Burdujeni a fost gara de frontiera romaneasca, fiind construita dupa modelul garii din Frieburg, Elvetia.

Gara Burdujeni a fost realizata in stil arhitectural eclectic, din caramida rosie lustruita cu doua niveluri, avand ca in centru o sala in stil baroc de mari dimensiuni. Aceasta a servit drept sala de receptie si oficiu de vama. Pana in anul 1918 gara a gazduit un oficiu postal si unul vamal.

In prezent, Gara Burdujeni poarta denumirea de Gara Suceava si este un important nod feroviar.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Suceava, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Gara Suceava - Burdujeni?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.