Vizualizezi pagina obiectivului turistic Geoparcul Dinozaurilor Tara Hategului din Nucsoara, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Nucsoara, Romania precum: adresa Geoparcul Dinozaurilor Tara Hategului, cum ajung la Geoparcul Dinozaurilor Tara Hategului, program Geoparcul Dinozaurilor Tara Hategului, preturi Geoparcul Dinozaurilor Tara Hategului, poze Geoparcul Dinozaurilor Tara Hategului, localizare pe harta Geoparcul Dinozaurilor Tara Hategului si alte detalii Geoparcul Dinozaurilor Tara Hategului.

  • Locatie: Nucsoara, Hunedoara, Romania

Geoparcul dinozaurilor Tara Hategului reprezinta o arie protejata din judetul Hunedoara, declarata monument UNESCO din anul 2004.

Suprafata geoparcului este de 2.3940 ha, fiind denumit si “Situl Strei-Hateg”, unde sunt ocrotite habitate naturale ale unor specii rare de plante si animale.

Geoparcul cuprinde elemente de interes geologic, ecologic, arheologic, istoric si cultural. Insa cea mai inedita atractie a parcului este reprezentata de siturile cu resturi de dinozauri din Cretacicul Superior.

Dinozaurii din Depresiunea Hateg sunt unici in lume, aici fiind descoperite cuiburi cu oua si embrioni de dinozauri si ale unor mamifere contemporane dinozaurilor si a unei reptile zburatoare (Hatzegopteryx), din grupul pterosaurilor.

Geoparcul din Tara Hategului cuprinde urmatoarele rezervatii naturale:

Paleofauna reptiliană Tustea, Locul fosilifer cu dinozauri Sanpetru, Mlastina de la Pesteana, Calcarele de la Fata Fetii, Varful Poieni, Padurea Slivut, Fanatele cu Narcise de la Nucsoara, Fanatele Pui.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Nucsoara, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Geoparcul Dinozaurilor Tara Hategului?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Cabana Trei Brazi
Rausor, Hunedoara

Vezi pagina unitatii de cazare Cabana Trei Brazi

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.