Vizualizezi pagina obiectivului turistic Gradina Botanica din Bucuresti, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Bucuresti, Romania precum: adresa Gradina Botanica, cum ajung la Gradina Botanica, program Gradina Botanica, preturi Gradina Botanica, poze Gradina Botanica, localizare pe harta Gradina Botanica si alte detalii Gradina Botanica.

  • Locatie: Bucuresti, Bucuresti, Romania

Gradina Botanica „Dimitrie Brandza” a Universitatii din Bucuresti, care poarta numele fondatorului ei incepand din anul 1994, este situata in cartierul Cotroceni din Bucuresti, Romania. Acopera o suprafata de 17,5 hectare (inclusiv 4.000 m² de sere) si are peste 10.000 specii de plante.

Prima gradina botanica din Bucuresti a fost intemeiata in 1860, langa Facultatea de Medicina, de catre Carol Davila. Gradina a fost mutata in spatiul actual in 1884 de catre Dimitrie Brandza, botanist roman, unul dintre intemeietorii scolii botanice romanesti, si de catre Louis Fuchs, arhitect peisagist belgian. Gradina a fost inaugurata in 1891, dupa ce serele au fost construite si populate, dar a fost afectata de inundatia care a avut loc in 1892. Gradina a fost avariata in timpul Primului Razboi Mondial, cand a fost folosita de trupele de ocupatie germane, si in al Doilea Razboi Mondial, cand a fost atinsa de bombardamentele anglo-americane de la 4 aprilie 1944. Atunci, din cele peste 700.000 de planse ale herbarului au fost salvate numai 200.000. Herbarul Gradinii Botanice din Bucuresti are astazi circa 500.000 de planse, fiind organizat pe doua mari sectiuni.

Muzeul Gradinii Botanice se afla situat la intrarea in Gradina, intr-o cladire in stil brancovenesc. In muzeu sunt expuse peste 5.000 de specii de plante, inclusiv 1.000 de specii exotice.

Sera Veche a Gradinii Botanice a fost construita intre anii 1889-1891, dupa modelul Serelor din Liège. In 1976 a fost inchisa pentru public, continuand sa adaposteasca doar plante de cultura. Pavilionul a fost reabilitat in anul 2011, fiind aranjat ca un colt de padure tropicala si continand specii ale mai multor familii de plante exotice.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Bucuresti, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Gradina Botanica?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Video

Vezi localizarea pe harta

Hotel Eos
Bucuresti, Bucuresti

Vezi pagina unitatii de cazare Hotel Eos

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.