Vizualizezi pagina obiectivului turistic Gradina Englezeasca din Munchen, Germania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Munchen, Germania precum: adresa Gradina Englezeasca, cum ajung la Gradina Englezeasca, program Gradina Englezeasca, preturi Gradina Englezeasca, poze Gradina Englezeasca, localizare pe harta Gradina Englezeasca si alte detalii Gradina Englezeasca.

  • Locatie: Munchen, Bavaria, Germania
  • Transport - metrou: Universität

Gradina Englezeasca (Englische Garten) este unul dintre cele mai mari parcuri urbane din intreaga lume. Aspectul sau a cunoscut in permanenta modificari, odata cu trecerea anilor aparand noi cladiri si spatii verzi. Totul a inceput in anul 1789, cand Printul Elector Carl Theodor a dat o dispozitie prin care solicita infiintarea unui parc pe firul raului Isar. El a incredintat proiectul englezului Benjamin Thompson, care lucra pe vremea aceea pentru armata germana. Parcul a primit numele Englische Garten pentru ca stilul lui structural il imita pe cel al unui parc englezesc provincial.

Astazi, Gradina Englezeasca din Munchen ofera numeroase activitati si posibilitati de petrecere a timpului liber. Ciclistii si alergatorii au la dispozitie o retea de piste intinsa pe 78 de kilometri, iar jucatorii amatori de fotbal isi dau intalnire pe teren la o partida scurta de destindere. Un punct care asigura o frumoasa perspectiva asupra orasului este Monopteros, care face parte din peisajul parcului inca de la 1836, odata cu integrarea colinei. Ceainaria japoneza a fost deschisa pentru prima data in 1972, in latura de sud, pe o insula artificiala din Schwabinger Bach (golf). Aici au loc ceremonii cu specific japonez tot timpul.

Cu un total de 7.000 de locuri, beraria din Englische Garten, situata chiar langa Turnul Chinezesc, este a doua cea mai mare din Munchen. Aceasta pagoda are 25 de metri inaltime si a fost construita dupa un desen ce dateaza din 1789. De-a lungul anilor, turnul a ars de cateva ori, insa de fiecare data a fost reconstruit fidel dupa modelul original.

O alta gradina de vara este situata pe malul lacului Kleinhesseloher. De la prima raza de soare, pana la apus, nu gasesti un loc liber. Restaurantul Seehaus din apropiere este deschis pe durata intregului an si ii poate multumi pana si pe cei mai pretentiosi in materie de mancaruri.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Munchen, Germania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Gradina Englezeasca?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.