Gradina Ghetsimani este cea mai renumita gradina din Tara Sfanta, aceasta fiind locul in care Mantuitorul venea adesea. Gradina este asezata in partea de rasarit a Ierusalimului, langa Muntele Templului, in partea de est a Paraului Chedron – Paraul Cedrilor sau Valea lui Iosafat – si pe partea de vest a Muntelui Maslinilor. Ea se intindea la inceput de o parte si de alta a Paraului Cedrilor, care in timpul verii nu are nici un pic de apa. Paraul Cedrilor curge numai in lunile de iarna, cand ploua si uneori chiar ninge. Ghetsimani inseamna “presa de ulei", termen inpamantenit probabil de la prezenta pe acest munte sadit cu maslini a unei prese care producea ulei.
Gradina de pe Muntele Maslinilor este incadrata in actuala curte a Bisericii Tuturor Natiunilor, cunoscuta si sub denumirea de Biserica Agoniei, construita pe ruinele unei biserici distruse in anul 614, si ale unei alte biserici, cruciate, distruse in anul 1219. Foarte aproape de acest loc se afla Biserica Sfanta Maria Magdalena, a rusilor, cu turlele ei specific moscovite, construita de catre tarul Alexandru al III-lea, in memoria mamei sale.
Gradina Ghetsimani se intinde pe circa 20 de hectare de teren, plantat in special cu maslini. Cea mai mare parte din gradina o stapaneste Biserica Ortodoxa, iar a doua este in posesia Bisericii Romano-Catolice. In Gradina Ghetsimani se afla patru locuri de inchinare, dintre cele mai importante pentru toata lumea crestina: Mormantul Maicii Domnului (potrivit traditiei crestine, acesta este locul in care Apostolii au inmormantat trupul Maicii Domnului), Pestera Ghetsimani (unde S-a rugat Iisus Hristos cu sudori de sange – Luca 22, 44), Piatra prinderii lui Iisus (aici se inalta astazi o biserica catolica), si biserica Sfantului Arhidiacon Stefan.
Urcarea pe Muntele Maslinilor se facea prin coborarea si urcarea a unei intregi serii de trepte, sapate in piatra. Podul zidit peste Valea lui Iosafat, care trecea peste Paraul Cedrilor, se afla si astazi tot in acelasi loc ca acum doua milenii. Acest lucru reiese din prezenta treptelor de piatra, sapate in munte, care coboara din oras si urca pe munte.
La o distanta de aproximativ 40 de metri de Pestera din Ghetsimani, se afla actuala gradina, de forma patrata, cu fiecare laterala masurand aproximativ 60 de metri lungime. In interiorul acesteia se pastreaza pana astazi o serie de sapte maslini, uitati de vreme, martori ai mileniilor. Cel mai gros maslin masoara 8 metri in circumferinta. Se crede despre acestia ca au participat la rugaciune lui Iisus din noapte prinderii si judecatii. Chiar daca acestia nu sunt exact copacii din acea vreme, cu siguranta ei sunt urmasii directi ai acelora, crescuti in coaja si din radacinile lor.
Gradina Ghetsimani a fost locul de rugaciune si liniste cel mai iubit de Domnul nostru Iisus Hristos din tot Ierusalimul. Dupa Cina cea de Taina, Hristos si ucenicii Sai, s-au retras in aceasta gradina spre a face rugaciune – . Acesta este locul in care Mantuitorul s-a rugat cu lacrimi de sange, parasit de ucenicii care adormisera, si tot acesta este locul in care ucenicul Iuda isi va vinde Invatatorul cu acel sarut mincinos.
Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.
Planifici o calatorie in Ierusalim, Israel? Doresti sa te cazezi in apropiere de Gradina Ghetsimani?
Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.
Cerere oferta sejur Cerere oferta cazareCand am ajuns aici in 10 februarie 2017, maslilor li se facea toaleta de primavara, iar in gradina erau inflorite narcisele.In rest ,privesti cu admiratie muta la aleile pe care s a plimbat Isus si la varsta maslinilor data de grosimea trunchiurilor si bogatia coroanei.
Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.
PortalTurism.com este un site cuprinzator creat pentru a oferi informatii calatorilor inainte de a pleca la drum. Aici gasiti cele mai bune oferte de sejururi, circuite, croaziere, cazare la hotel sau pensiuni atat in tara cat si in strainatate, bilete de avion, curse autocar, ghiduri turistice, calendar de evenimente, lista detaliata cu obiective turistice, restaurante, baruri, magazine, stiri din turism si multe altele.
Fie ca sunteti interesati de muzee, arheologie, plaje, drumetii montane, activitati sportive, locuri sacre, istorie, arhitectura, evenimente si festivaluri, frumuseti naturale, turism balnear sau croaziere relaxante, PortalTurism.com este ghidul dumneavoastra! Vacanta ta e aici!
2021 © Portalturism.com. Toate drepturile rezervate. Despre noi | Promovare afacere | Harta website | Termeni & conditii | Contact
Impartaseste-ne parerea ta