Vizualizezi pagina obiectivului turistic Gradina Yuyuan din Shanghai, China. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Shanghai, China precum: adresa Gradina Yuyuan, cum ajung la Gradina Yuyuan, program Gradina Yuyuan, preturi Gradina Yuyuan, poze Gradina Yuyuan, localizare pe harta Gradina Yuyuan si alte detalii Gradina Yuyuan.

  • Locatie: Shanghai, China
  • Transport - metrou: Yuyuan Garden
  • Pret: intrare Y30
  • Program: 8.30am-5.30pm, ultima intrare 5pm

Gradina Yuyuan este o faimoasa gradina clasica din Anren Jie, Shanghai. Aceasta a fost finalizata in anul 1577 de catre un ofiter guvernamental al dinastiei Ming (1368-1644), pe nume Pan Yunduan. Yu inseamna in limba chineza ‘placut si satisfacator’, iar aceasta gradina a fost amenajata special pentru parintii lui Pan ca un loc in care acestia sa-si traiasca linistiti batranetile.

In cei peste 400 de ani de existenta, gradina Yuyuan a suferit multe modificari. Spre sfarsitul dinastiei Ming, gradina a devenit foarte derapanata, o data cu declinul familiei lui Pan. In anul 1760 a fost cumparata de cativa comercianti bogati care au petrecut mai mult de 20 de ani pe reconstructia cladirilor. In timpul Razboiului Opiului, din secolul 19, ea a fost grav avariata. Gradina pe care o vedem astazi este rezultatul a 5 ani de restaurari, inceputi in 1956 si finalizati in septembrie 1961.

Gradina Yuyuan ocupa o suprafata de 20.000 de metri patrati. Dar, pe aceasta suprafata mica se gasesc foarte multe atractii. Pavilioanele, salile, gradinile de piatra, iazurile si manastirile au caracteristici unice. Exista sase zone pitoresti in gradina: Sala Sansui, Camera Wanhua, Sala Dianchun, Sala Huijing, Sala Yuhua si Gradina Interioara.

Pana sa intrati in gradina veti vedea o gradina de piatra. Cu o inaltime de 14 metri, este cea mai mare si cea mai veche gradina de piatra din regiunea sudica a raului Yangtze. Din varful pietrelor puteti admira toata gradina. Sala Cuixiu este localizata la baza gradinii de piatra. Este un loc elegant si linistit, inconjurat de copaci batrani si flori minunate. In sala exista si un magazin de curiozitati.

Sala Sansui a fost construita in anul 1760 si era folosita pentru a distra oaspetii. Ulterior a devenit un loc de ceremonii pentru gentlemeni. Cu o inaltime de 9 metri si avand cinci sali, este cea mai comoda structura din gradina. Camera Wanhua este o cladire delicata, in fata careia sunt doi copaci batrani. Unul din ei, inalt de 21 de metri, se presupune ca a fost plantat de fondatorul gradinii, acum 400 de ani.

Sala Dianchun este situata la est de Camera Wanhua si a fost, pe vremuri, sediul Xiaodao Hui, un grup revolutionar care a luptat impotriva guvernului dinastiei Qing (1644-1911) intre anii 1853-1855. Aici sunt expuse monedele si legile proclamate de acest grup.

Adevarata comoara a gradinii Yuyuan este rafinata Piatra de Jad. Situata vizavi de Sala Yuhua, este una din cele trei pietre faimoase din regiunea sudica a raului Yangtze (celelalte doua sunt Duanyun Feng din Suzhou si Zhouyun Feng din Hangzhou). Piatra are 3,3 metri inaltime si are 72 de gauri. Ceea ce e interesant despre aceasta piatra este faptul ca, daca ardeti un betisor sub piatra, fumul va iesi prin toate gaurile. La fel, daca turnati apa pe piatra, ea va curge prin toate gaurile, creand o imagine spectaculoasa.

Gradina Interioara era o gradina separata, construita in 1709, care acum face parte din gradina Yuyuan. Este compacta si rafinata, iar pietrele, pavilioanele, iazurile ornamentale si florile ofera unele din cele mai spectaculoase peisaje din gradina.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Shanghai, China? Doresti sa te cazezi in apropiere de Gradina Yuyuan?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.