Vizualizezi pagina obiectivului turistic Gradina Zoologica din Berlin, Germania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Berlin, Germania precum: adresa Gradina Zoologica, cum ajung la Gradina Zoologica, program Gradina Zoologica, preturi Gradina Zoologica, poze Gradina Zoologica, localizare pe harta Gradina Zoologica si alte detalii Gradina Zoologica.

Gradina Zoologica din Berlin

Gradina Zoologica din Berlin se afla chiar in centrul orasului, la statia Zoologischer Garten. Dupa distrugerea lor in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, gradina zoologica si aquariumul asociat au fost reconstruite dupa principii moderne pentru a expune animalele in mediul lor natural. Succesul dobandit in reproductia animalelor, inclusiv a unor specii rare, demonstreaza eficienta noilor metode.

O vizita la Zoo Berlin si Aquarium (care necesita cel putin jumatate de zi) ar trebui inclusa in programul oricarui turist. Istoria gradinii a inceput in anul 1841, cand regele Frederick William al IV-lea a inmanat orasului Berlin colectia sa de fazani din Tiergarten si toate animalele din Pfaueninsel, impreuna cu custile si casele lor, pentru a forma baza unei gradini zoologice municipale. Gradina, prima din Germania, a fost deschisa in august 1844. Un director profesionist full-time a fost ales abia in anul 1869, in persoana lui Heinrich Bodinus. Fondurile erau stranse din emiterea de actiuni si a inceput o perioada de dezvoltare.

Bodinus a murit in 1884 si a fost urmat ca director de Max Schmidt, care, la randul lui, a decedat dupa doar patru ani in functie, fiind succedat de Ludwig Heck. Sub comanda acestuia, dezvoltarea gradinii a continuat. Printre cladirile ridicate in aceasta perioada se numara Poarta Efefantului din Budapester Strasse. Aquariumul, proiectat de Oskar Heinroth, a fost deschis in anul 1913. Heck a depus mult efort pentru marirea numarului de specii prezentate, facand din gradina zoologica una din cele mai bogate din lume. Retragandu-se, dupa 44 de ani, din functie, acesta a fost urmat de catre fiul sau Lutz Heck, care a cautat sa modernizeze gradina, introducand primele incinte mari deschise, fara zabrele intre animale si spectatori. In 1939, Zoo Berlin avea mai mult de 4.000 de mamifere si pasari din peste 1.400 de specii.

Dupa razboi, Katharina Heinroth a devenit director, fiind urmata de Heinz-Georg Klös, in 1956. Reconstructia a continuat, o dezvoltare notabila fiind, in 1975, Casa Animalelor Nocturne din subsolul noii Case a Pradatorilor, urmata de Casa Tropicala in 1977. In 1987, pamantul din partea indepartata a Landwehrkanal a fost deschis publicului. Aquariumul a fost marit si o noua extensie a cladirii originale a fost deschisa la sfarsitul anului 1980.

Astazi, exista peste 15.400 de animale in Gradina Zoologica din Berlin, din peste 1.600 de specii diferite. Favoritii sunt ursii panda si maimutele aflate in incintele lor mari in aer liber, iar vizitatorii adora sa priveasca si focile cand sunt hranite sau cand ofera spectacole cu mingi de plastic sau alte obiecte. De asemenea, aici veti vedea si elefanti, zebre, girafe, lei, lupi, rinoceri si multe altele.

Aquariumul din Zoo Berlin detine una din cele mai mari colectii de profil din lume: pe 3 etaje sunt raspandite 6.500 de animale din 500 de specii. Exista sectiuni de apa dulce si de apa sarata, o sala a crocodililor si un insectar, in care multe din animale traiesc in mediul lor natural.

Adresa:

  • Hardenbergplatz 8
  • 10787 Berlin

Transport:

  • Metrou: U2, U9 Zoologischer Garten Bhf
  • Autobuz: 100, 200 Breitscheidplatz; M19, M29, M46 Europa Center.

Orar:

  • Zoo: 9:00 – 19:00
  • Aquarium: 9:00 – 18:00

Preturi:

  • Zoo: 12,00 €
  • Aquarium: 12,00 €

Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Berlin, Germania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Gradina Zoologica?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.